•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

CHRISTOPHER WALKEN: “To je to i gotovo!”

Gospodine Voken, da li vam je neko u poslednje vreme rekao da imate sjajnu kosu?

Znate, smešno je što kažete zato što je dama koja mi je prodala ulaznicu za film u Nјujorku nedavno rekla: "Imate sjajnu kosu!" Čudno je da vam stranac kaže: "Evo vaše karte. Vau, imate stvarno dobru kosu.

Ali uvek je stvar bila u kosi, zar ne?

Da i uvek sam imao dobru kosu.

Kako se osećate sada kada je siva?

... Istina je, voleo bih da sam mlad.

Je li tako loše?

Šta se sada dešava je ... Sećam se da sam bio u Torontu i otišao u bioskop. I bila je mlada devojka na šalteru i ona mi je automatski dala popust za starije. To se do sada nije dešavalo. Znate, ponekad će vas pitati, ali mi ga je automatski dala. I pomislio sam: "To je to, gotovo je."

Barem i dalјe izgleda kao da imate energiju mladića.

Da, ali ja bih ipak radije bio ponovo mlad.

Šta radite da bi ostali vitki?

Ja svakodnevno vežbam. Imam traku za trčanje i to radim 7 dana u nedelјi. Radim 2 milјe i gledam Charlie Rose-a.

Koja je tajna održavanja mladalačkog stava?

Pa, samo pokušavam. Dolazi i odlazi. Zeleni čaj. Mislim, moja supruga, imam suprugu od skoro 50 godina, i imam osećaj da se brine o meni nešto kao kad sam imao 7 godina. Nemam decu. Možda me to držalo mladim.

Šta je sa kućnim lјubimcima?

Imam mačku.

Kako se zove?

Leptir mašna (Bowtie) .

Leptir mašna?

Imao sam još jednu mačku koja je umrla, Flapjack. To je stvar kod mačaka, oni umiru. Jeste li videli Henri-a, francusku mačku?

Ne, šta je to?

Oh, morate da ga vidite. Smešno je. Na YouTube-u je i mačka koja govori francuski. I veoma je depresivan. Kaže stvari poput: "Okružen sam moronima." (Smeh) Postoji bela mačka sa kojom živi i koju on prezire. I on kaže: “Pogledaj ovog idiota. Jedino o čemu razmišlјa su cheeseburgeri." Upravo sam ga video u neki dan i svima kažem da ga gledaju.

Na koga se ugledate, pored Henri-a, francuske mačke?

Pa, na moju generaciji to je očigledno. Kad sam bio klinac, to su bili Brando i Olivier.

Sada ste vi ikona.

Ne.

Možda ne baš kao Brando, ali vi ste više poštovani i obožavani nego većina lјudi tamo.

Ja sam samo najstariji.

Bili ste iu nekim neverovatnim filmovima - scena između vas i Dennis Hopper-a u True Romance-u je jedna od naših omilјenih svih vremena. Da li ste ikada u potpunosti zadovolјni svojim nastupima?

Oh, ne znam. Za mene, u filmovima, to je uvek mešovita torba. Nikada nisam snimio film u kojem sam pomislio: „Bio si stvarno dobar u tom filmu; Uvek je bilo: "Nisi ga shvatio, nisi to uradio u toj sceni, ali druga scena je prilično dobra." Sve je samo u nadi da je u balansu više dobrih nego nego loših scena.

Jeste li vi perfekcionista?

Mislim da to nije savršenstvo. Mislim da je to stvarno.

Srećom, urednik može da izvuče većinu vaših grešaka.

Mnogo toga ima veze sa rediteljem, zapravo. Postoje određeni režiseri gde znaš da ćeš biti dobar ili nećeš ni biti tamo. Postoje lјudi sa kojima vi znate da ako propustite oznaku onda to verovatno neće biti u filmu i to je veoma ohrabrujuće.

Ima i lјudi gde to nažalost nije slučaj ...

Ima filmova koje sam snimio tamo gde sam mislio da ću biti dobar, ali kada je to spojeno zajedno to nije bilo to. I ima mnogo filmova koji, iz nekog razloga, jednostavno ne postanu popularni. Tako da je za mene uvek bilo malo kockanja. Tako to ide. Napravio sam dosta filmova koje nikada nisam video, a napravio sam i neke filmove za koje sam mislio da su dobri da ih niko nije vidio ... Ponekad završe na televiziji, znate.

Kako izgleda kada na TV-u naiđete na svoj stari film?

Napravio sam mnogo stvari na koje se trgnem kada ih gledam i neke stvari na koje sam ponosan ... Filmovi su čudni. Morate da budete malo srećni sa njima. Nikada nisam snimio film koji me nije iznenadio.

Iznenađeni na dobar način?

Ne nužno, ne. Ali ja sam uvek iznenađen.

Imate li ikakvih žalјenja?

Pa da. Mislite na uloge koje nisam trebao da igram?

Da.

Oh da, apsolutno.

Na primer?

Ne, ne, neću da se vraćam na to.

Podeli:



Preporucujemo