•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

CRNA REKA sutra premijerno na FEST-u

Premijera filma „Crna reka“ reditelja Erika Zonke biće održana sutra u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ u 19. 30 časova. Izuzetnu glumu Vensana Kasela u ulozi propalog policijskog inspektora u trileru „Crna reka“ možete pogledati u okviru ovogodišnjeg FEST-ovog programa Fokus Evropa.

Ovaj neo noir predstavlja apsolutni povratak u formu Erika Zonke koji se vraća sa neugodnom, prljavom, kriminalističkom pričom o policajcu koji se bori sa alkoholizmom dok pokušava da reši slučaj nestalog tinejdžera. Vensan Kasel tumačenjem ovog lika daje svojevrstan galski omaž Orsonu Velsu i njegovom tumačenju korumpiranog I pijanog kapetana Henka Kvinlana u “Dodiru zla”. Kasel uspeva da drži čvrsto kormilo u ovoj plovidbi ispunjenoj misterijom I preokretima.

Nestanak trinaestogodišnjeg dečaka pokreće lavinu događaja koje otvaraju brojna pitanja savremenog društva kao što su odnosi u porodici, u školi i proces odrastanja u društvu u kakvom živimo. Prema rečima Zonke on se i odlučio za ovaj žanr i za ovu tematiku upravo zbog toga što kroz ovu temu najbolje može da oslika brutalnost savremenog društva.

Zonka je napisao i scenario za ovaj film noir na osnovu knjige izraelskog pisca Drora Mišanija "A disturbing disappearance" (Tik Ne'edar), zajedno sa Mišanijem.

Trejler možete pogledati putem linka: https://www.fest.rs/Filmovi/4521/CRNA-REKA.shtml

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...