•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

California Dreamin' (Nesfârșit) (2007)

California Dreamin' (rum. California Dreamin' (Nesfârșit)) je rumunski film iz 2007. godine. Režirao ga je Kristijan Nemesku koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći tokom završnih radova na montaži u avgustu 2006. Film je snimljen prema istinitom događaju koji se desio tokom NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

Priča se dešava u Rumuniji tokom NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije. Nakon nekoliko nedelja bombardovanja Srbije, NATO odlučuje da postavi radar u Rumuniji. Voz koji prevozi američke vojnike i radarsku opremu, zaustavlja se na stanici Baragan u okrugu Kalaraši, gdje se Amerikanci susreću sa upravnikom male željezničke stanice koji od njih traži carinsku dozvolu. I pored dozvole za prolaz koju je američkim vojnicima izdao predsednik Rumunije, upravnik stanice i dalje insistira na poštovanju carinskih propisa i uspjeva da vojnike zajedno sa radarskom opremom zadržu u stanici pet dana.

Dolazak američkih vojnika izaziva euforiju stanovništva malog naselja, koji organiziju svečani doček i limeni orkestar. Mnogi u dolasku Amerikanaca vide priliku da zarade pare. Priča povlači paralelu o američkom bombardovanju Rumunije 1944. i američkim vojnicima u Rumuniji 1999. godine, istražuje ulogu SAD u inostranoj politici i postavlja pitanje kulturnih razlika između istoka i zapada. Film je ujedno i prikaz kolonijalnog stava velikih sila prema malima.

Žanr:komedija, drama, ratni
Godina:2007
Reziser:Cristian Nemescu
Scenario: Catherine Linstrum
Uloge:Armand Assante, Jamie Elman, Razvan Vasilescu
Award:10 osvojenih
Studio: Media Pro Pictures
Zemlja:Rumunija
Jezik:Engleski
Trajanje:155 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila