•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Charlize Theron

Charlize Theron je južnoafrička glumica rođena 7. avgusta 1975. godine u mestu Benoni blizu Johanesburg-a. Istakla se u filmovima kao što su: Đavolji advokat, Moćni Džo Jang, Posao u Italiji i Monstrum za koga je nagrađena Oskarom kao najbolja glavna glumica 2003. godine.

Odrasla je na porodičnoj farmi blizu Johanesburg-a, sa ocem Čarlsom koji je bio francuskog porekla i majkom Gerdom koja je nemačkog porekla. Sa 15 godina svedok je smrti svoga oca, koji je bio alkoholičar i koji je maltretirao njenu majku, koja ga je zatim ubila u samoodbrani.

Kada puni 16 godina seli se u Milano i radi kao model. Kasnije se seli u Njujork i pohađa časove baleta. Međutim, povredila je koleno što je značilo da neće moći da se bavi baletom i zbog toga se seli u Los Anđeles. Nakon osam meseci provedenih u gradu, dobija malu ulogu u filmu Deca kukuruza 3. Posle te uloge karijera joj ide uzlaznom putanjom i glumi u sve poznatijim filmovima kao što su: Đavolji advokat sa Kijanuom Rivsom, Moćni Džo Jang sa Bilom Pakstonom, Dvorišta sa Markom Volbergom i Monstrum sa Kristinom Riči. Pozirala je naga za Plejboj magazin 1999. godine.

Izlazila je sa pevačem grupe „Slepo treće oko“ (“Third Eye Blind”), Stivenom DŽenkinsom, međutim, ta veza se završila kad je Šarliz pokazala svoju želju da se uda. Trenutno živi u Los Anđelesu sa dugogodišnjim dečkom Stuart-om Townsend-om. Na snimanju filma Aeon Flux u Berlinu doživela je povredu vrata te je morala da se podvrgne operaciji. Teron se zalaže za prava žena u svetu, a govori afričkii (maternji) i engleski jezik.

Filmografija:

1995 Children of the Corn III: Urban Harvest

1996 2 Days in the Valley Helga Svelgen

1996 That Thing You Do! Tina Powers

1997 Hollywood Confidential Sally

1997 Trial and Error Billie Tyler

1997 The Devil's Advocate Mary Ann Lomax

1998 Celebrity Supermodel

1998 Mighty Joe Young Jill Young

1999 The Astronaut's Wife Jillian Armacost

1999 The Cider House Rules Candy Kendall

2000 Reindeer Games Ashley Mercer

2000 The Yards Erica Stoltz

2000 The Legend of Bagger Vance Adele Invergordon

2000 Men of Honor Gwen Sunday

2001 Sweet November Sara Deever

2001 The Curse of the Jade Scorpion Laura Kensington

2001 15 Minutes Rose Heam

2002 Trapped Karen Jennings

2002 Waking Up in Reno Candy Kirkendall

2003 The Italian Job Stella Bridger

2003 Monster

2004 The Life and Death of Peter Sellers Britt Ekland

2004 Head in the Clouds Gilda Bessé

2005 North Country Josey Aimes

2005 Æon Flux Æon Flux

2005 Æon Flux Æon Flux

2007 In the Valley of Elah Det. Emily Sanders

2008 Sleepwalking Joleen Also producer

2008 Hancock Mary Embrey

2008 Battle in Seattle Ella

2009 The Burning Plain Sylvia

2009 The Road Wife

2009 Astro Boy Narrator

2011 Young Adult Mavis Gary

2012 Snow White & the Huntsman

2012 Prometheus Meredith Vickers

2013 Mad Max Fury Road Furiosa

Televizijski rad:

2005 Arrested Development Rita (Mr.F)

2006 Robot Chicken Daniel's Mom / Mother / Waitress

Muzički spotovi:

2010 Crossfire

Producentrski rad:

2003 Monster

2006 East of Havana

2008 Sleepwalking

2008 The Burning Plain

2011 Young Adult

Podeli:



Preporucujemo

BOŽIĆ ZA PAMĆENJE NA PICKBOX TV-u!
Komplet za Nišville 2022 po ceni pojedinačne ulaznice!
Direktor Nisvila najavljuje 200.000 posetilaca
Filmski centar Srbije - Dani domaćeg filma u više od 40...
Omiljeni lik iz "La Case de Papel" dobija vlastitu seriju
MSUV - Izveštaj sa konferencije za medije povodom izložbe...
Film "Toma" pogledalo više od milion gledalaca
Film “Skoči, dušo” na zatvaranju 13. Merlinka...
Potpisan novi sporazum o saradnji na polju stripa između...
Nova izdanja Filmskog centra Srbije na 27. Festivalu...
Rasprodata premijera filma “Nije loše biti čovek”...
Gojković: U nastavku "Bese" fokus je na mlađoj generaciji
Premijerka Estonije na svetskoj premijeri druge sezone...
Jedanaest filmova autora iz Srbije na 13. Merlinka Festivalu
"Francuska depeša" stiže u bioskope
Doživite uživo Kraljevsku operu iz Londona!
Ko je sve bio agent 007
Frano Lasić o filmu Elegija lovora: “Zaintrigirala me je...
Najnovija Diznijeva avantura u Cineplexx bioskopima
Opera “Služavka Gospodarica” na velikoj sceni Kolarca...
Kusturici nagrada "Beogradski pobednik"
Izašle su poslednje epizode "La Case de Papel"
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 25. novemba...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 25. novembra do 1.decembra
Film "Nije loše biti čovek" - Dušan Kovačević:...
Karavan srpskog filma tokom decembra u osam gradova Srbije
"Spider-Man: No Way Home" nije poslednji, stižu još tri...
Festival Alternative film/video u znaku Nesvrstanih
Ekipa filma „Deset u pola“ u Beogradu: PANDEMIJA ĆE...
Nova korejska serija "Hellbound" ruši rekorde