•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Child’s Pose (Pozitia Copilului) (2013)

Dobitnik nagrade Zlatni medved na Berlinskom filmskom festivalu 2013, rumunski film „Pozicija deteta“ (Child’s Pose / Pozitia Copilului) u režiji Kalina Petera Necera, je savremena drama o odnosu majke i 32-godišnjeg sina i njenom neprihvatanju činjenice da je on odrastao čovek.

Jedne hladne martovske večeri, Barbu je vozio automobil brzinom većom od 50 km/h od dozvoljene i udario dete. Dečak umire ubrzo posle incidenta. Zatvorska kazna u trajanju od tri do petnaest godina ga čeka. Krajnje vreme za njegovu majku da interveniše. Priznati arhitekta i pripadnik više klase u Rumuniji, čije police krase nepročitani romani Herte Miler, a njena torbica puna platnih kartica, ona počinje svoju kampanju kako bi spasila letargičnog i usamljenog sina. Mito će, kako se nada, ubediti svedoke da daju lažne izjave. Čak i roditelji poginulog dečaka mogu se umiriti sa nešto novca.

Kroz kvazi-dokumentaran stil, film detaljno rekonstruiše događaje tokom jedne noći i dana koji će uslediti, omogućavajući uvid u moralnu slabost rumunske buržoazije i stanje društvenih institucija kao što su policija i sudstvo.

Film je premijerno prikazan na 63. Berlinskom filmskom festivalu gde je osvojio nagradu Zlatni medved i nagradu FIRPESCI. Izabran je za rumunskog kandidata za Oskara.

Žanr:drama
Godina:2013
Reziser:Calin Peter Netzer
Scenario:Razvan Radulescu, Calin Peter Netzer
Uloge:Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Natasa Raab
Award:3 nagrade i 1 nominacija
Studio:Parada Film, Hai Hui Entertainement, HBO Romania
Zemlja:Romania
Website:www.facebook.com/PozitiaCopilului
Jezik:Rumunski
Trajanje:112 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...