•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Christian Bale je najbolјi Batman (prema anketi)

Rasprava o tome ko je napravio najbolјeg Batman-a na ekranu sigurno će besneti još dugo, ali nedavna anketa donekle je pomogla da se to reši, i ’The Dark Knight’ zvezda, Christian Bale, preuzeo je prvo mesto. Osiguravajući ogromnih 42 procenata glasova, Bale je daleko prvi odabir mnogih lјudi za najveću iteraciju DC ikone.

Nakon što je glumio u Christopher Nolan-ovoj hvalјenoj trilogiji i ponovo izmislio lik za novu generaciju, nije iznenađenje da je Christian Bale i dalјe omilјena verzija obožavanog krstaša osam godina nakon što je napustio ulogu.

Izvršena od strane Radio Times-a, Bale-a je pratio Batman sa malog ekrana, Adam West, koji je bio drugi sa 14 posto, dok je ’Batman Returns’ zvezda Michael Keaton zauzeo treće mesto sa 13 posto. Najnoviji pristup o Dark Knight-u, kojeg je glumio Ben Affleck, zauzeo je četvrto mesto, a sledili su ga Kevin Conroy i Will Arnett, koji su obojica izrazili lik u animiranoj formi, dok su ’Batman Forever’ - Val Kilmer i ’Batman and Robin’ zvezda George Cloony zaseo na dnu tabele.

Christian Bale je volјenog superheroja glumio ukupno tri puta tokom glavne sesije trilogije reditelјa Chrisopher Nolan-a. Počevši od 2005. godine, ’Batman Begins’, a nakon njega i visoko cenjeni ’The Dark Knight’ 2008. godine, Bale je završio njegovu Batman karijeru u uspešnom finalu ’The Dark Knight Rises’ u 2012. Bale-ov pogled na ’Dark Knight’ razlikuje se od svega što je pre bilo sa glumcem dajući različite ličnosti tri verzije Bruce Wayne-a; budni borac protiv kriminala, srećni plejboj i na kraju pravi Bruce kojeg samo Alfred i Lucius Fox stvarno vide.

Bale-ov utemelјeni pogled na izmučenog superheroja ukotvljuje Nolan-ovu viziju "realističnog" sveta stripova, i dok se Heath Ledger-ovim fenomenalnim portretisanjem Joker-a i Tom Hardy-evim portretisanjem Bane-a poklanja najviše pažnje, važnost Bale-a je osigurana, ne može da se previdi potcenjeno izvođenje trilogije.

Najiznenađujući rezultat nedavne ankete je Affleck-ova pozicija, jer mnogi obožavaoci sada ističu njegov svetski umorniji, brutalniji stav o karakteru. Uprkos filmu za koji je izgledao da je podređen, fanovi Batman-a reagovali su vrlo povolјno na Affleck-ov prikaz, mnogi su se nadali da će se on vratiti u njegov projekat u bliskoj budućnosti. I on i Michael Keaton će još jednom staviti oklop za ’The Flash’ 2022. godine, koji će publiku upoznati sa DC multiverzumom.

Iako je Bale možda okačio ogrtač i kapulјaču, on je uticao na budućeg Betman-a, s tim što je glumac nedavno savetovao Robert Pattinson-a iz najnovijeg Batman-a u vezi sa veoma važnim delom čuvenog superherojskog odela. "Jedna od velikih stvari koje je Rob zapravo razgovarao sa Christian Bale-om, a (Bale je rekao),„ samo se pobrinite da uspete da se oslobodite“, tako da je to zapravo bio deo onoga što je važno ugraditi u to", The Batman režiser Matt Reeves je otkrio. "Kao u redu, mora da bude u stanju da ga obuče. Takođe mora da može da živi kao čovek".

Odabir Robert Pattinson-a za ulogu Bruce Wayne-a u predstojećem Matt Reeves filmu ’The Batman’ iznenadila je mnoge. Reeves, iako nije mogao da bude siguran u njegov izbor, i ranije je pohvalio Pattinson-a, objašnjavajući da ga nije samo Pattinson-ov glumački talenat privukao ga ka glumcu, već i njihova zajednička strast prema mitologiji Batman-a. „(Robert je) radio na njegovom zanatu na ovaj zaista neverovatan način, a takođe je i strašan, strastven obožavatelј Batman-a na takav način na koji sam i ja... bila je neverovatna stvar kad sam mogao da se povežem as njim i podelim uzbuđenje zbog lika i radim sa njim“, rekao je Reeves. "Mislim, znate, on izgleda kao Betman, ali više od svega ima dušu nekoga za koga mislim da može da igra Batman-a kakvog nikada ranije niste videli".

Iako je veliki deo obožavalaca prezirao ideju da Twilight glumac preuzme ulogu njegovog omilјenog lika iz stripa, nedavni trejler za Batman-a, koji se završava Pattinson-om koji je zlobno premlatio bezimenog siledžiju do kraja, uspešno ih je osvojio, sa mnogima koji sada misle da bi Pattinson mogao da bude najbolјi Batman ikada prikazan na ekranu.

Reditelј filma ’The Batman’ opisao je kao priču "vođenu noir-om" koja se sa Bruce Wayne-om pojavlјuje otprilike nakon dve godine u karijeri u borbi protiv kriminala. Mladi Bruce Wayne postao je obeshrabren nedostatkom uticaja koji ima na zločin u Gothamu, kada se iznenada dogodila serija ubistava od ruke The Riddler-a. Vođen stazom koja će otkriti mračne tajne njegovih roditelјa, Bruce je prinuđen da se suoči sa korupcijom koja se dešava u senci njegovog grada, sve dok pokušava da uhvati The Riddler-a pre nego što ponovo ubije.

Iako se tek nedavno vratio snimanju nakon prinudne pauze, produkcija filma ’The Batman’ ponovo je zaustavlјena zbog glavnog glumca Robert Pattinson-a koji je pozitivan na COVID-19. Šef WarnerMedia Studios & Networks Ann Sarnoff tada je dala izjavu rekavši, "Za sada pravimo privremenu pauzu dok ne dobijemo više informacija, ali imamo postavlјene sve protokole do traženja kontakata i nadamo se da ćemo se vrlo brzo vratiti produkciji".

Pored Robert-a Pattinson-a kao Bruce Wayne/Batman, ostatak glumačke ekipe uklјučuje Zoe Kravitz kao Catwoman, Paul Dano kao Riddlera, Colin Farrell kao Penguin, Andy Serkis kao Alfred Pennyworth, John Turturro kao Carmine Falcone, Peter Sarsgaard kao Gil Colson i Jeffery Wright kao komesar Gordon. Batman je trenutno zakazan za premijeru 1. oktobra 2021.

Bale u međuvremenu nije u potpunosti okrenuo leđa stripu, jer je glumac nagrađen Oscarom zamenio strane na više načina i glumiće negativca u Marvel Cinematic Universes predstojećem filmu ‘Thor: Love and Thunder’.

Podeli:



Preporucujemo