•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Cineplexx otvorio nove bioskope u Srbiji i Prištini

Austrijski lider na tržištu uložio 7,5 miliona evra u izgradnju dva nova bioskopa u Nišu i Prištini

Zajedno sa kompanijom Cineplexx International, vodeći austrijski bioskopski lanac nastavlja širenje na teritoriji jugoistočne Evrope. Nakon izgradnje koja je trajala samo šest meseci, Cineplexx je otvorio bioskop izgrađen po poslednjim standardima sa 800 mesta i opremljen najsavremenijom bioskopskom tehnologijom u Nišu, trećem po veličini gradu u Srbiji. U poslednjoj nedelji novembra u Prištini je otvoren prvi Cineplexx bioskop, nakon perioda izgradnje koji je trajao četiri meseca. Ovaj bioskop sa šest sala u jednom trenutku može da ugosti 1.000 posetioca. Oba multipleksa opremljena su digitalnom 3D tehnologijom i najsavremenijim Dolby zvučnim sistemom, dok najveće sale u oba bioskopa nude i mogućnost projekcija u 4K rezoluciji i HFR tehnologiji. „Otvaranja u Nišu i Prištini otvorila su novo poglavlje našeg uspeha u jugoistočnoj Evropi. Očekujemo do 250.000 posetilaca svake godine“, kaže rukovodeći partner kompanije Cineplexx International Kristof Papusek.

U pripremi novi projekat u Srbiji
Bioskop u Nišu je četvrti u Srbiji kojim upravlja ova porodična kompanija. U poslednjih 5 godina, otvorena su tri Cineplexx bioskopa u Srbiji (dva u Beogradu i jedan u Kragujevcu). Bioskop Cineplexx UŠĆE Shopping Center, sa jedanaest sala, najveći je bioskop u Srbiji. Još jedan, novi bioskop u Srbiji trenutno je u izgradnji – multipleks sa osam sala u tržnom centru „Beograd Plaza“ koji će imati 1.500 mesta i biti prvi bioskop u jugoistočnoj Evropi sa mogućnošću prikazivanja filmova uz pomoć laserske projekcije. Otvaranje ovog bioskopa planirano je za april 2017. godine.

Cineplexx International: Lider u jugoistočnoj Evropi
Od početka širenja 2009. godine, Cineplexx je stalno jačao svoju poziciju u jugoistočnoj Evropi. Prvi Cineplexx bioskop otvoren je 2011. godine u Hrvatskoj. Iste godine usledilo i proširenje na Srbiju. Danas Cineplexx svoje bioskope ima i u Makedoniji, Crnoj Gori, Albaniji i Sloveniji. Otvaranjem novog bioskopa u Solunu prošle godine, kompanija Cineplexx po prvi put je ušla na grčko tržište. „Naša kompanija veoma je dobro pozicionirana u ovom regionu i lideri smo na tržištu u više zemalja. Bioskopi su jako popularni u jugoistočnoj Evropi. Sve veći broj šoping centara vidi bioskope kao neophodan element za zabavu“, rekao je Kristof Papusek, rukovodeći partner kompanije Cineplexx International na otvaranju bioskopa u Nišu i Prištini. Na proleće 2017. godine, Cineplexx će postati najveći bioskopski lanac na zapadnom Balkanu sa ukupnim brojem od dvadeset bioskopa u osam zemalja jugoistočne Evrope.

Constantin Film Holding Gmbh
Constantin Film-Holding je osnovan 1951. godine u Austriji kao preduzeće za distribuciju filmova. U kasnim 1960-im time je stvorena druga baza za razvoj bioskopske industrije u Austriji. Cineplexx International je 2009. godine počeo sa širenjem izvan granica Austrije sa otvaranjem bioskopa u Bolzanu u Južnom Tirolu u Italiji. Cineplexx je takođe preuzeo bioskop u središtu Zagreba, čime je udaren temelj za širenje u Hrvatskoj. Tokom 2011. i 2012. usledilo je otvaranje bioskopa u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji. U 2013. godini otvoreno je ukupno pet multipleks bioskopa u Sloveniji i prvi multipleks sa sedam sala u Albaniji. Poslednje proširenje desilo se nedavno, novembra 2016, otvaranjem multipleks bioskopa u Prištini. Cineplexx mrežu danas čini četrdeset multipleksa i šest tradicionalnih bioskopa u Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Makedoniji, Albaniji, na Kosovu, u Grčkoj i u Italiji, sa 291 salom. U 2015. godini kompanija je imala 1.300 zaposlenih, ukupan promet iznosio je 125 miliona evra, a broj posetilaca dostigao je 12 miliona.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu