•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

City Lights (1931)

Usred modernog grada organizovana je neka svečanost radi svečane prezentacije jednog spomenika. Ali kada se podignu zavese otkriju skitnicu kako spava na spomeniku, pa ga gomila otera. Uvek siromašni i jednostavni skitnica upozna slepu devojku koja prodaje cveće na ulici pa se zaljubi u nju. Devojka čuje zvuk raskošne limunzine i slučajno zameni skitnicu za milionera. Ona mu pokaže svoj stan u kome živi sa bakom. Skitnica otkriva da joj treba velika suma novca za operaciju uz pomoč koje bi opet mogla da progleda, pa joj odluči nekako pomoči.

Jedne noći slučajno spasi život pijanog milionera koji se je hteo udaviti u reci pa mu ovaj postane prijatelj. Oni se zabavljaju i vesele, ali samo dok je milioner pijan – kada se ujutro otrezni ne prepoznaje skitnicu pa ga da izbaciti iz svoje kuće. Skitnica pronađe male honorarne poslove, kao što je čiščenje ulice, ali uvek dobija otkaz. Jednom se prijavi na takmičenje boksanja kako bi osvojio glavnu novčanu nagradu, ali izgubi usprkos hrabroj borbi. Opet sretne pijanog milionera koji odluči da mu da novac. Ali zbog nesporazuma biva optužen za krađu, uhapšen od policije i stavljen u zatvor, ali ne pre nego što devojci da novac za operaciju.

Nakon nekoliko godina, skitnica biva pušten iz zatvora. Hoda ulicama bez cilja sve dok slučajno ponovno ne sretne devojku, koja je progledala nakon operacije. Pošto ga nikada nije videla, ona ga ne prepozna. Ali onda ga dotakne i čuje njegov glas pa ga prepozna i prvi put ugleda, i shvati da nije bogataš nego običan skitnica.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:1931
Reziser:Charles Chaplin
Scenario:Charles Chaplin
Uloge:Charles Chaplin, Virginia Cherrill, Florence Lee
Uzrast:G
Award:dve nagrade
Studio: Charles Chaplin Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:87 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...