•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Claudette Colbert (1903 - 1996)

Klodet Kolber (fr. Claudette Colbert) je zvezda holivudskih komedija tridesetih godina. Rođena je 13. septembra 1903, a umrla na Barbadosu u 92. godini 30. jula 1996. godine.

Godine 1928. Kolber se udala za Normana Fostera, glumca i režisera. Međutim, ona i njen muž su živeli odvojeno i nikad nisu delili svoj dom u Holivudu, navodno zbog toga što Kolberina majka nije volela Fostera i nije mu dozvoljavala da uđe u njihovu kuću. Kolber i Foster su se razveli 1935, a u decembru iste godine Klodet se udala za Džoela Presmana, hirurga na Univerzitetu Kalifornija u Los Anđelesu. Brak je trajao 33 godine jer je Presman preminuo od karcinoma jetre 1968.

Klodet je imala jednog brata, Čarlsa (1898-1971), koji je koristio prezime Vendling i bio njen agent i poslovni menadžer neko vreme. On je zaslužan za pregovore neke od njenih unosnih ugovora kasnih '30 i ranih '40.

Kolber je bila odani republikanac i konzervativac.

Filmografija:
1987 The Two Mrs. Grenvilles (TV movie)
1961 Parrish
1957-1960 Zane Grey Theater (TV series)
1959 The Bells of St. Mary's (TV movie)
1958 Colgate Theatre (TV series)
1954-1958 G.E. True Theater (TV series)
1958 Suspicion (TV series)
1957 Telephone Time (TV series)
1957 Playhouse 90 (TV series)
1956 Robert Montgomery Presents (TV series)
1956 Blithe Spirit (TV movie)
1956 Ford Star Jubilee (TV series)
1955 The Loretta Young Show (TV series)
1955 Texas Lady
1955 Climax! (TV series)
1955 The Ford Television Theatre (TV series)
1954-1955 The Best of Broadway (TV series)
1954 Royal Affairs in Versailles
1954 Daughters of Destiny
1952 Outpost in Malaya
1951 Let's Make It Legal
1951 Thunder on the Hill
1950 The Secret Fury
1950 Three Came Home
1949 Bride for Sale
1948 Family Honeymoon
1948 Sleep, My Love
1947 The Egg and I
1946 The Secret Heart
1946 Without Reservations
1946 Tomorrow Is Forever
1945 Guest Wife
1944 Practically Yours
1944 Since You Went Away
1943 So Proudly We Hail!
1943 No Time for Love
1942 The Palm Beach Story
1941 Remember the Day
1941 Skylark
1940 Arise, My Love
1940 Boom Town
1939 Drums Along the Mohawk
1939 It's a Wonderful World
1939 Midnight
1938 Zaza
1938 Bluebeard's Eighth Wife
1937 Tovarich
1937 I Met Him in Paris
1937 Maid of Salem
1936 Under Two Flags
1935 The Bride Comes Home
1935 She Married Her Boss
1935 Private Worlds
1935 The Gilded Lily
1934 Imitation of Life
1934 Cleopatra
1934 It Happened One Night
1934 Four Frightened People
1933 Torch Singer
1933 Three-Cornered Moon
1933 I Cover the Waterfront
1933 Tonight Is Ours
1932 The Sign of the Cross
1932 The Phantom President
1932 The Man from Yesterday
1932 Misleading Lady
1932 The Wiser Sex
1931 His Woman
1931 Secrets of a Secretary
1931 The Smiling Lieutenant
1931 Honor Among Lovers
1930 L'énigmatique Monsieur Parkes
1930 La grande mare
1930 Manslaughter
1930 The Big Pond
1930 Young Man of Manhattan
1929 The Lady Lies
1929 The Hole in the Wall
1927 For the Love of Mike

Podeli:



Preporucujemo

No Time to Die (2021) (2021)
Dodeljene nagrade na Festivalu nemog filma ĆUTANJE JE ZLATO
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 25. novemba...
Direktor Nisvila najavljuje 200.000 posetilaca
Sedmi Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival...
FCS - Selekcija “Nasleđe” od 25. novembra do 9....
Ekipa filma „Deset u pola“ u Beogradu: PANDEMIJA ĆE...
Filmovi sa Letnje filmske škole BINE do 3. decembra online...
The Deep House (2021) (2021)
FRANCUSKO-SRPSKI FILMSKI SUSRETI #6 1-3. decembar 2021,...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 18. do 24....
U Parizu je u toku Francusko-srpski koprodukcioni market
Ladies night događaj uz film Gučijevi 25. novembra od 20...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 25. novembra do 1.decembra
Stuart Martin & Guz Khan (Army of Thieves)
Otvorena izložba EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES u...
SVETSKA PREMIJERA SERIJE BESA NA PRESTIŽNOM TALLINN BLACK...
Anna (2021) – nova distopijska serija stiže na Pickbox...
Muzej savremene umetnosti Vojvodine - Performans Ivane...
MSUV - Izveštaj sa konferencije za medije povodom izložbe...
Premijerka Estonije na svetskoj premijeri druge sezone...
Branko Đurić i Izudin Bajrović o premijeri komedije...
Jedanaest filmova autora iz Srbije na 13. Merlinka Festivalu
Film "Nije loše biti čovek" - Dušan Kovačević:...
Nova izdanja Filmskog centra Srbije na 27. Festivalu...
Najnovija Diznijeva avantura u Cineplexx bioskopima
U prodaji karte za premijeru nove komedije Dušana...
Oskarovac Danis Tanović o premijeri novog filma u...
Ladies night događaj uz film ,,Gučijevi“ 25. novembra...
BOŽIĆ ZA PAMĆENJE NA PICKBOX TV-u!