•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Colin Farrell

Colin James Farrell (rođen maja 31 1976).Irski glumac, poznat po svojim filmskim ulogama u visokobudžetnim hollywoodskim filmovima, ali i po svojem burnom privatnom životu.

Colin je sa porodicom živeo u Castleknock-u, predgrađu Dablina. Otac Eamon je bio fudbaler u Shamrock Rovers-ima šezdesetih godina, u vreme kada je klub bio na vrhuncu. Colin je najmlađi od četvoro dece. Želeo je da postane fudbaler poput oca, ali su ga roditelji poslali u skupu i strogu privatnu srednju školu (Castleknock College), u kojoj se više cenio ragbi. Međutim, naporni treninzi nisu oduševljavali Colina, pa se on okrenuo zadovoljavanju svojih hedonističkih potreba. Tako je i zaradio nadimak „nemirnog dečka“, prepuštajući se lakim drogama, duvanu, zabavama, devojkama. Hapšen je zbog prebrze vožnje, krađe i tukao se s kim je stigao. Kako bi ga smirili, roditelji su ga prebacili u internat, ali tamo se potukao s upravnikom. Nakon izbacivanja iz škole otišao je na godinu dana da živi u Sidneju (Australija). Radio je različite poslove i stekao prvo glumačko iskustvo u uličnom pozorištu u ulozi irskog pobunjenika Neda Kelija.

Vratio se u Dablin, svaštario, pa se priključio skupini koja se bavila kaubojskim plesom, da bi sa osamnaest godina kao neko ko uživa u velikim količinama droge i alkohola završio je na lečenju od depresije. Lečenje njegove autodestrukcije je trajalo šest meseci i tada mu je pomogao brat Eamon (vodi umetničku školu u Dablinu), pozajmivši mu novac i nateravši ga da upiše časove glume na "Gaiety School of Drama". Pošto nikada nije podnosio autoritete, i ovog puta je prekinuo školovanje, zarađivao kao foto-model i dobio prvu ulogu u filmu "A Little World Of Our Own". Na njegovu sreću, primetio ga je glumac Kevin Spejsi i spomenuo ga producentima filma "Ordinary Decent Criminal". Uloga sa Spejsijem donijela mu je dodatni proboj i dolazak na američko područje. U međuvremenu je u Irskoj igrao u niskobudžetnom filmu "Džoela Šumahera Tigerland" i njome zaradio pohvale američkih filmskih kritičara.

Živeo je neverovatno brzo, potajno se ven;ao sa glumicom Amelijom Vorner, da bi se nakon par meseci razveli. Onda je usledila odlična uloga u filmu "Hartov rat" sa Brusom Vilisom u glavnoj ulozi. Nakon toga je nizao uloge u filmskim hitovima poput "Minority Report (2002)" sa Tomom Kruzom. I dalje je ostao dosledan sebi i svojoj otvorenosti, pričajući o seksu, drogama i piću. Žestoke reakcije izazvao je njegov intervju za magazin "Plejboj 2002". godine, u kojem je pripadnike IRA nazvao „smećem i teroristima“.

Sa svojim idolom iz detinjstva Al Paćinom glumio je u filmu "Regrut", a posle i sa Benom Aflekom u ekranizaciji stripa "Dardevil". Za samo dvanaest dana snimio je film "Telefonska govornica", zatim biografsku dramu "Victoria Guerin", igrao je i jednu od glavnih uloga u filmu "S.W.A.T".. Marljivo je nastavio da snima i u 2004. godini, najpre film "A Home At The End Of The World", a zatim je ulogom u filmu "Alexander" dokazao da se ne boji kontroverze. Gledaoci i kritičari taj film nisu dobro prihvatili, ali to Farela nije obeshrabrilo, pa je snimio dramu "Ask The Dust" sa Salmom Hajek, epsku sagu "The New World" (oko koje se takođe digla prilična prašina zbog starosti partnerke u filmu).

Nakon snimanja filmskog nastavka popularne policijske serije "Poroci Majamija" s Džejmijem Foksom, otišao je na lečenje od zavisnosti od lijekova protiv bolova. Uz pomoć višeg suda u Los Anđelesu uspeo je da prekine distribuciju kućnih seksi video-snimaka preko interneta, koje je 2003. godine snimio s Plejbojevom devojkom Nicole Narain.

Poznat je po vrlo pro-LGBT stavu zbog brata (Eamon, kao i otac) koji je gej. Štaviše, iako je osam godina mlađi, tukao se da bi odbranio brata od homofoba.

Uz pomoć višeg suda u Los Anđelesu uspeo je da prekine distribuciju seksi kućnih videa preko interneta, koje je 2003. snimio sa Plejboj devojkom Nikol Narain.

Ima sina iz jedne od propalih veza, vratio se sa lečenja u januaru 2006. i ima gust raspored snimanja za film o Bobu Dilanu, triler „Bordžija” i dramu „Ponos i slava” sa Nikom Noltijem.

Filmografija
1997 - Drinking Crude - Klik
1998 - Falling for a Dancer - Danijel Makartni
1999 - The War Zone - Nick
2000 - Ordinary Decent Criminal - Alec
2000 - Tigerland - Redov Rolland Boz
2001 - American Outlaws - Jessie James
2002 - Hart's War - Thomas V. Hart
2002 - Phone Booth - Stu Shepherd
2002 - Minority Report - Danny Witwer
2003 - Veronica Guerin - Tetovirani tip
2003 - Daredevil - Bulzai
2003 - The Recruit - James Douglas Clayton
2003 - S.W.A.T. - Jim Street
2003 - Intermission - Lehif
2004 - A Home at the End of the World - Boby Morou
2004 - Alexander - Aleksandar Veliki
2005 - The New World - Kapetan John Smith
2006 - Miami Vice - Detektiv James "Sonny" Crockett
2006 - Ask the Dust - Arturo Bandini
2008 - Cassandra's Dream - Teri
2008 - Pride and Glory - Jimmy Egan
2008 - In Bruges - Ray
2009 - Ondine - Syracuse
2009 - Triage - Marc Wols
2009 - Crazy Heary - Tommy Sweet
2009 - The Imaginarium of Doctor Parnassus - Tony 3
2010 - The Way Back - Valka
2010 - London Boulevard - Michel
2011 - Horrible Bosses - Bobby Pelit
2011 - Fright Night - Jerry Dandridge
2012 - Total Recall - Douglas Quaid/Karl Hauser
2012 - Seven Psychopaths - Marty Farranan
2013 - Dead Man Down - Victor
2013 - Epic - Ronin
2013 - Saving Mr. Banks - Travers Robert Gough
2014 - Winter's Tale - Peter Lake
2014 - Miss Julie - John
2015 - The Lobster - David
2015 - True Detective - Ray Velcoro
2016 - Fantastic Beasts and Where to Find Them - Percival Graves
2019 - The Gentlemen - Trener
2022 - The Batman - Oswald Cobblepot / Pingvin
2022 - The Banshees of Inisherin - Padric Sullivan

Podeli:



Preporucujemo