•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Colin Farrell i Jessica Biel govore o filmu “Total Recall”

Dvosmislenost je ono što čini priču filma “Total Recall” tako dobrom. I dok je publika srećna što prati Douglas-a Quaid-a super špijuna i heroja, uvek se možete zapitati da li je sve to stvarno. Da li Quaid zaista živi život špijuna ili je sve to samo proizvod implantirane memorije? Ovo pitanje je u isti mah i zabavno i zbunjujuće i to ne samo za publiku, već i za samu glumačku ekipu.

Glumačke zvezde Colin Farrell i Jessica Biel nam govore o svom iskustvu za vreme snimanja filma. Proverite i sami šta su nam sve kazali vezano za snimanje akcionih scena, “igranje” futuriskičkim oružjem i emociji koja se može naći iza svega.

Gledajući ovaj film, mnogo nas ne zna šta je stvarno a šta ne. Da li je to isto tako teško i za Vas?

Biel: To nas stalno zbunjuje.

Farrell: Prilično je dobar argument da ništa od ovih stvari nije stvarno. To sve podseća na film “The Matix”.

Možete li da govorite o nivou fizičkog napora kroz koji ste oboje prošli na snimanju?

Farrell: Dobio sam svega nekoliko udaraca u glavu ali i na različitim mestima na telu tokom snimanja. Siguran sam da sam izazvao mnogo više nezgoda, nego što sam pretrpeo. U suprotnom, ovo bi bio jako kratak film. Film počinje u nekoj vrsti pacifističkog mesta. Onda, nakon svega 20 minuta, kreće nasilje. Ima dosta nasilja u samom filmu. Ide se od jedne jurnjave do druge. Nasilje je, mislim, ono što ljudi vole.

Biel: Podizali su nas velikim liftovima koji se kreću u svim pravcima. Slučajno sam se skotrljala, on me je zgrabio, visila sam i opet se vratila na lift. Sve je to telesna stvar. Ima dosta borbe rukama. Kate Beckinsale i ja imamo jako puno kul borbe. Isti je slučaj i sa Colin-om. Jako puno i pucamo i trčimo.

Farrell: Da, ona ima odličnu borbu sa Kate. Jako je kul. Moram priznati da sam bio pomalo ljubomoran i zavidim im.

Biel: To je jako kul jer pre svega to nije ženska tuča, već je kao da se dva ratnika bore. Ima dosta letećih elemenata, dosta je anti-gravitacije. A sve to do tada nisam radila.

Farrell: Ni ja. Ni u svojim snovima.

Jeste li nervozni?

Biel: Da, jesam. To je uvek jako zabavno. U tome uživam. Ponekada se bojim da ne ... Mislim da ideja da se krećemo slou moušnom može da bude jako zanimljiva...pokušavam da shvatim kao se to odvija i kako ja to mogu da uradim.

Kako Vam izgledaju scene u filmu?

Farrell: Biće jako kul. Podseća kao nešto iz Mad Max-a. Stvar je jako fabrikovana: masivni su uređaji, kavezi...

Biel: Tu su i masivni automobili. Kate je u jednom, a mi u drugom. Sve izgleda odlično, a iskustvo je pravo i strašno.

Farrell: Bili smo šokirani nekoliko puta. Plus, ove stvari su stvar trenutka i veoma su fizičke.

Jar Jar Binks nije u ovom filmu?

Farrell: Pa, možda bude samo kameo, ali ja ne želim da razočaram mnoge fanove Jar Jar Binks-a širom sveta.

Puno je akcionih filmova, poput: “Inception”-a i “Matrix”-a. Drama je u isprepletanosti memorije, realnosti i onog što je stvarno, a šta ne.

Farrell: Neko mi je nekada rekao da u Japanu postoje mesta gde možete da kupite stotine tanjira i da ih bacite na zid.

Biel: Stvarno? To je sjajna ideja.

Farrell: To je odlična ideja, bilo da postoji ili ne. Više cenim ljude koji idu na polja za pucanje i pucaju dvodimenzinalne papirne mete umesto da izađu na ulicu ili da se obračunavaju sa teroristima na ulici. Mislim da kao ljudska bića, me nekada precenjujemo intelekt a zanemarujemo telo. Pri tome mislim da izgled tela.

Da li postoji nešto u ovom filmu što možete da uporedite sa originalom?

Farrell: Postoji nekoliko kul stvari. Što se tiče likova, stvari su jako interesantne. Manje je ekstremizama. Nema Marsovaca. Ne ide se na Mars.

Biel: Mislim da oružje i sve drugo moraju da budu dobre. Izazov je glumiti u ovakvom filmu. Sve je vezano za oružje. Moj pištolj je 9mm Beretta i automatski je.

Farrell: Ona je kao strašni RoboCop. To je smešno. Pucao sam a tu postoji i magnetizovan sistem. Ogromna je količina stvari koje su jako kul.

Biel: To je neverovatno i napeto.

Da li osećate da igrate različite likove svaki put kada imate drugu fazu memorijske “salate”?

Biel: Memorijske “salate”. To ukusno zvuči. Koju vrstu preliva imamo na njoj? Šalu na stranu, to je dobro pitanje. Quaid vodi publiku na svoj put, a važan elemenat mog lika je i konsistentnost. Ona duboko veruje. Ponekad to i zbunjuje, ali se svega seća. Različite informacije dolaze do nje i različite mogućnosti. Ali, se još uvek zadržava ideja da je Melina jako pametna. Postavlja se pitanje: “Da li se ona seća ili jednostavno to oseća?”. Mozak je kao memorijska supa. Ne može mu se zaista verovati, ali možete reći “Znam. Jednostavno znam iz nekog razloga”.

Farrell: Da. Ona predstavlja istinu. Mislim da je Melina u filmu neka vrsta emocionalnog sidra u celoj priči. Ona predstavlja istunu a Quaid predstavlja dezorijentaciju publike kao rezultat nemogućnosti da se shvati šta je stvarno a šta nije, šta je proizvod mašte, a šta proizvod iskustva uzroka i posledica. Čitava stvar, sa svom akcijom, se svodi na to da ako ne date ni mrvu sebe o onome kroz šta likovi prolaze, film neće biti dobar, bez obzira na sva pomoćna sredstva, odličnu zamisao i kreativne futurističke vizije koje u njemu postoje. Ako ne brinete o Melina-inom putovanju, Quaid-u ili Cohaagen-u, film neće biti dobar.

Čini se da većinu kaskaderskih scena raditie sami, da li postoji nešto što ne radite sami?

Biel: Uvek postoji nešto.

Farrell: Šta je to? Želim da to sada uradim!

Biel: Tu je slučaj sa staklom od šećera i ako morate da skočite kroz staklo, neće Vas pustiti da to učinite čak i ako staklo nije pravo već šećerno, zato što se uvek možete poseći. Kul je i što smo se kontrljali sa lifta, na primer.

Farrell: Troškovi osiguranja mogu da budu jako veliki kada su ove stvari u pitanju. Međutim, ja sam se osećao jako bezbednim iako ima puno pucnjave

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu