•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Copshop (2021)

Verovatno je to zbog uslova pandemije, ali čini se da su reditelј Joe Carnahan i glumac-producent Frank Grillo u igri - ovo je drugi film koji su njih dvojica predstavili od marta. Prethodni film je bio "Boss Level", prijatan riff u režimu "Edge of Tomorrow"/"Ready Player One"/"Groundhog Day", koji je Carnahan-u pružio izvanredan izgovor da uvek i iznova diže stvari u vazduh.

„Copshop“, po scenariju Carnahan-a i Kurt McLeod-a (potonji je smislio priču sa Mark Williams-om), navodno je realniji od „Boss Level“, ali njegova postavka nije ni potpuno nepoznata. Grillo glumi Teddy Muretto-a, naizgled kriminalca kojeg mnogi lјudi žele mrtvog. Odmah! On utvrđuje, dakle, da je za njega najsigurnije mesto zatvor.

Čvrsto vezujući njegovu mušku punđu, on korača u pijanu i haotičnu tuču na svadbi u kazinu i napada policijsku službenicu Valerie Young (Alexis Louder). To čini trik. Valerie, koja je nedavno kupila skoro starinski revolver, želi da njen posao bude malo više kao na Divlјem zapadu nego što jeste. Čini se da je njen poseban deo Nevade toliko pospan da su ona i njen narednik imali dovolјno vremena da se opuste pored udalјenog kamiona za hamburgere pre nego što je pozvan D&D. Do kraja filma neće se osećati pažljivo kao što je želela. Radije... pa, recimo da se RODIO NOVI AKCIONI JUNAK.

Nakon što je Teddy zatvoren (i sposoban je da pogleda vojnu oružarnicu u vojnoj klasi), neki državni policajci zauzeli su Valerieinu policijsku stanicu smrdlјivom čađom. Slučajno, ova zabava se zakomplicira kada se priključi Bob Viddick koji je izmislio neku svoju smrdlјivu državu kako bi došao do Teddy-a. Vidik je u stvari trezan kao sudija i spreman je da izrekne kaznu/presudu Grillo-vom liku.

Viddick-a glumi Gerard Butler, i ako vam ideja o kavezu odgovara između Grillo-a i Butler-a postavlјena u uglavnom odvojene kaveze, sve dok to ne učini, zvuči vam kao Guy Movie Heaven, pa, uzdižite se kako vam odgovara. Momci bezobrazno razgovaraju jedni s drugima dok se drugi opasni elementi zapleta prepliću, uklјučujući korumpiranog policajca koji pokušava da prokrijumčari neke droge iz policijskog skladišta.

Napetost je intrigantna i igra se skromno. Zaista, prvih 50 minuta ovo će vam se možda činiti prilično suzdržanim za Joe Carnahan film. Ali ne bojte se. Kada društveni psiho-ubica koga glumi Toby Huss uđe u stanicu sa balonima za zabave ali i mitralјezom, otkrije se nekoliko vrsta odbeglog „pakla“.

Pucnjave neprestano izazivaju „vau!“- i izazivaju, i iako ne možete da nazvovete nijedan od zapleta istinski nepredvidlјivim, ne nedostaje im intriga. Imati afroameričkog ženskog lika koji ide rame uz rame sa dve bele ikone muškog akcionog filma je pohvalna ideja, ali i ona koju je Karnahan mogao da proguta, i to loše. Kako se to dešava, on to ne čini. Napravite nastavak.

Žanr:akcija, krimi, triler
Godina:2021
Reziser:Joe Carnahan
Scenario:Kurt McLeod, Joe Carnahan, Mark Williams
Uloge:Gerard Butler, Frank Grillo, Alexis Louder
Uzrast:NC-17
Box office:6.7M USD
Studio:Sculptor Media, Zero Gravity Management, G-BASE
Zemlja:United States
Website:www.copshopmovie.com
Jezik:engleski
Trajanje:107 minuta
Podeli:



Preporucujemo