•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Cosmopolis" - Pattinson i Cronenberg razaraju konvencije

Teaser trailer za "Cosmopolis" Davida Cronenberga izašao je i dao nam obećavajućih tridesetak sekundi za razmišljanje. Radi se o adaptaciji istoimene novele Dona DeLillo-a, a ono što nas ipak najviše zanima jeste gluma glavnog junaka Robert-a Pattinson-a ("Sumrak"), koji je došao do prve velike prekretnice, nakon što je napokon završio snimanje popularne vampirske sage i oprostio se od Edward-a Cullen-a.

Pattinson glumi novopečenog 28-godišnjeg milijardera koji gubi i ženu i bogatstvo u jednoj noći, vozeći se u limuzini, vođen spiralnom linijom ludila koja vodi samo u jednom smeru - nezaustavivo prema samom dnu društva.

Čini se da Cronenberg, majstor subverzivnih psihoanalitičkih formata, ovde još jednom radi na vlastitom području delovanja, baveći se ličnim preokupacijama: borbom duše i tela (ili bolje rečeno: mesa), ne libeći se "ukrasiti" naraciju prikladnim elementima seksa, droge i ultranasilja, baš kako nas je naučio još od "Videodroma", "Mušice" ili "Ruskih obećanja".

Od ostalih uloga izdvajaju se: Samantha Morton, Juliette Binoche i Paul Giamatti. Film očekujemo do kraja godine, uživajte u kratkoj, ali slatkoj premijeri.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...