•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Crazy Rich Asians 2' priča je još uvek u nastajanju, zvezda Henry Henry Golding zna da je lestvica postavljena visoko

Povremeno se pojavi film koji preseca kulturni duh kako bi uspostavio novu dominantnu naraciju o stranoj kulturi. ’Black Panther’ je bio jedan takav film, kao i ’Crazy Rich Asians’. Henry Golding, koji je igrao uglađenu glavnu ulogu u poslednjem filmu, otvorio se za u vezi sa statusom ’Crazy Rich Asians 2’ i njegovog nastavka, koji su trenutno u izradi.

"(Režiser Jon M. Chu) je još uvek u toj fazi i pokušava da stvori održivu priču za sledeća dva filma. Ponekad je zaista teško prebaciti (originalne knjige) na veliko platno i pod pritiskom pokušaja da se nastavite sa istim interesovanjem koje smo imali i za prvi film. Lestvica je već podignuta zaista visoko".

Debitujući 2018. godine, ’Crazy Rich Asians’ bila je adaptacija istoimenog romana Kevin Kwan-a iz 2013. godine. Film je ispričao priču o Rachel Chu, profesorki ekonomije sa Univerziteta u New York-u, koja se do ušiju zalјubila u Nick Young-a, koga glumi Golding. Rachel nije znala, Nick-ova porodica je izuzetno bogata i moćna.

Dok Rachel pokušava da se prilagodi Nick-ovoj rodbini na njihovom imanju u Singapuru, to joj ide teško zbog kulturnih razlika između nje i Nick-ove porodice, posebno njegove majke. Ostatak filma govori o tome da su Rachel i Nick naučili da se pomire sa razlikama u načinima na koji su oboje odgajani, pre nego što su se konačno verili.

Do danas je Kwan napisao dva direktna nastavka za ’Crazy Rich Asians’, ’China Rich Girlfriend’, i ’Rich People Problems’. Dva romana nastavlјaju priču o Rachel i Nick-u i usponima i padovima njihovog bračnog života. Iako je potvrđeno da Henry Golding ponavlјa ulogu Nick-a u dva filma o nastavku ’Crazy Rich Asians’, glumac je u prošlosti kritikovao ulogu Nick-a, koji je kinesko-singapurske nacionalnosti, dok je sam Golding napola Malezijac i pola-Britanac.

Pitanje različitosti i reprezentacije zahuktalo se u Holivudu u poslednjih nekoliko godina. Ali još uvek ne postoje jasne smernice u vezi s tim kakve uloge mogu i ne mogu da igraju glumci određene etničke pripadnosti. Sa njegove strane, Golding je otkrio kako su postale zamorne žalbe na njega kako glumi Nick-a.

"Nikad neću igrati moju pravu rasu, 100 posto vremena, nikada. Osim ako ne postoji pola malezijski, pola britanski karakter, onda da, u redu. Mi smo glumci, na kraju dana, i dovodeći diskusiju o rasi u izmišlјeni lik... ona zaista postaje stara. Razumem kada je reč o tome da direktori za kasting, produkcijski tim prođu kroz prave izazove i pronađu prave lјude za ulogu. Postoji takva vrsta ali za mene, ja nikada neću biti vaš vrhunski izbor za kineski, indonežanski ili azijski karakter. Generalno, neću biti sto posto u pravu, ali siguran sam kao đavo da ću odigrati đavolski dobro tu ulogu“.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...