•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Crimson Force (2005)

„Grimizna sila“ (engl. Crimson Force) je naučnofantastični film iz 2005. koji je režirao David Flores. Radnja filma se dešava na Marsu, ali je prava lokacija snimanja bio glavni grad Bugarske, Sofija.

U budućnosti, jedna od moćnijih korporacija na Zemlji šalje svemirski brod na Mars sa ciljem da pronađe novi izvor neograničene energije. Prilikom sletanja, brod doživljava havariju, ali posada uspeva da preživi i počinje popravke. U isto vreme, ekipa istražuje planetu i nailaze na civilizaciju za koju se ispostavlja da od nje zemljani vode poreklo. Stanovnici Marsa zarobljavaju posadu i oni bivaju uvučeni u komplikovanu spletku, posledicu sukoba ratničkog i svešteničkog klana koji traje već dugo vremena...

Na sajtu Film Critics United, autor je kritikovao ovaj film, ali upoređujući ga sa drugim filmovima koje inače na svom repertoaru ima Sci-Fi network. Filmove je okarakterisao kao jeftine i to čak ilustrovao angdetom da se u toj kompaniji toliko štedi, da zaposleni koriste obe strane toalet-papira. U odnosu na pomenutu ponudu, ovaj film je čak dobro ocenjen, s obzirom da je osrednji u kategoriji loših. Priča je već viđena, ali je okarakterisana i kao „kompleksna i duboka“. Specijalni efekti su na nekim mestima loši, ali se kvalitet nadoknađuje kvantitetom. Čak i gluma nije loša, bez obzira što se C. Thomas Howell specijalizovao za uloge u filmovima niske produkcije. Naveden je i kliše da je tamnoputi akter morao da pogine, ali su ga u ipak par navrata vratili u život. Na sajtu tofunerdpunk.blogspot.com film je okarakterisan kao potpuni promašaj. Takođe i na sajtu scienceblogs.com, gde autor kritikuje i objašnjenje u filmu o evoluciji ljudi. Jedna od zamerki je i kako je moguće da je civilizacija na Marsu postala toliko naprednija od ljudske, a da stanovnici uopšte nisu menjali svoje pismo, koje je još uvek klinasto. Na sajtu IMDb, posetoci su film ocenili raznoliko; od komentara da je to jedan od najgorih filmova svih vremena do onih koji ga karakterišu kao „pametan i zabavan“ naučnofantastični film. Autori sajta su ukazali na zanimljivost da je u par navrata napravljena fonetska greška koja može da se vidi na ekranima kompjutera.

Žanr:naučna fantastika
Godina:2005
Reziser:David Flores
Scenario: Thomas P. Vitale, Rob Mecarini
Uloge:Tony Amendola, Taylor Mac Bowyer, Nina Salza Burns
Uzrast:TV-MOVIE
Studio: Brainstorm Media
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:92 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...