•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

D.A.R.Y.L. (1985)

D.A.R.Y.L. je američki naučnofantastični film iz 1985. godine, koga je režirao Simon Wincer. Takođe, potrebno je napomenuti kako su scenarijo za film napisali David Ambrose, Allan Scott i Jeffrey Ellis, i da su glavne uloge tumačili: Barret Oliver, Mary Beth Hurt, Michael Corkill i Josef Sommer.

"Daryl" (čije je ime akronim za Data Analyzing Robot Youth Lifeform, što bi u slobodnom prevodu značilo "Robot za analiziranje podataka mladalačkog izgleda") je stvoren od strane vlade, kao jedna vrsta eksperimenta vezanog za veštačku inteligenciju. Nadalje, bitno je napomenuti kako sledom događaja jedan od naučnika koji su od samih početaka bili prisutni uz, već prethodno spomenuti, eksperiment, odlučuje da oslobodi Daryla, tokom čega on sam i gine. Daryla potom uzima sirotište, koga nakon nekog vremena privremeno smešta kod staraoca porodice Richardson. Takođe, važno je napomenuti kako se Daryl ne seća niti ko je a isto tako niti šta je.

Nadalje, živeći životom običnog dečaka u porodici Richardson, Daryl počinje pokazivati prve znake svojih izvanrednih sposobnosti. Tokom svog boravka u porodici Richardson, on upoznaje njihove a u tom trenutku i njegove komšije, Howiea i Ellen, kao i njihovu decu Sherie i Turtlea. Tokom filma, Daryl pokazuje veliki broj neverovatnih sposobnosti, koje uključuju neverovatnu sposobnost igranja baseballa, interakcije s ATM uređajima i igranja video igrica, čime izaziva veliko čuđenje Turtlea. Međutim, upravo u trenucima kada Richardsoni počnu u potpunosti prihvatati Daryla, njihovu novo-otkrivenu sreću raspršuje vlada, koja ga vraća nazad u ustanovu u kojoj je bio stvoren. Naime, eksperiment D.A.R.Y.L. je proglašen neuspelim, što je nadalje dovelo do donošenja odluke o dečakovom, tj. Darylovom, uništenju...

Da li će ili neće Daryl preživeti saznaćete ako pogledate ceo film. Mala pomoć, srećni završetak je neminovnost jer je ovo prvenstveno dečiji film, ali to samog kraja biće mnogo napetih scena u kojima će jednako uživati i deca a i njihovi roditelji koji gledaju film sa njima.

Žanr:porodični, naučna fantastika
Godina:1985
Reziser:Simon Wincer
Scenario: David Ambrose, Allan Scott
Uloge: Mary Beth Hurt, Michael McKean, Kathryn Walker
Uzrast:PG
Award:1 osvojena
Studio:Paramount Pictures
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:99 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....