•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

DELIRIJUM TREMENS OTVORIO 54. FILMSKE SUSRETE U NIŠU

Prepuna letnja pozornica niške Tvrđave pozdravila je Goricu Popović gromoglasnim aplauzom.

Delirijum tremens, novi film čuvenog srpskog reditelja i scenariste Gorana Markovića, svečano je otvorio 54. Festival glumačkih ostvarenja igranog filma „Filmski susreti“ u Nišu. Film je snimljen nakon velikog uspeha istoimene pozorišne predstave Beogradskog dramskog pozorišta i posvećen doajenu našeg glumišta Predragu Peci Ejdusu. Filmski susreti počeli su večeras i trajaće do 30. avgusta.

Predsednica tročlanog žirija glumica Nela Mihailović, uz Gorana Radakovića i Tamaru Aleksić doneće odluku o osam glumačkih nagrada za uloge u ukupno 12 filmova koliko će biti prikazano u takmičarskom programu tokom festivala. Nela Mihailović pozdravila je publiku, i nazvala je pravim čuvarem ovog divnog festivala i uz tradicionalni pozdravo: „Kolege glumci – tvrđava je naša!“ Nakon ovog pozdrava svi glumci su izašli na scenu da pozdrave publiku, predvođeni Tihomirom Tikom Stanićem i glumačkom ekipom filma Delirijum tremens u pratnji Milice Zarić, Berede Rešid, Srđana Timarova, Maše Dakić, Filipom Čolovićem i ostalim glumcima gostima festivala.

Predsednik Udruženja glumaca Srbije Vladan Živković uručio je glumici Gorici Popović plaketu Pavle Vujisić za izuzetan doprinos umetnosti glume u domećem filmu. Našu slavnu glumicu publika je pozdravila ovacijama praćenim aplauzom kolega na sceni. Prilikom uručenja plakete je izjavila: „Nekoliko puta sam sa radošću izlazila na ovu scenu, počev od svog prvog filma Miris poljskog cveća. Rado sam dolazila svaki put, godine su došle i rodne i sušne, i sumorne i blistave, ali su i prošle. Ovo je kruna jednog opusa, neću da kažem karijere, kruna glumačkih radova, pogotovu što je dodeljuju kolege u Nišu. Hvala vam na vernosti, ljubavi i poštovanju. Ne stavljam tačku, već zarez i idemo dalje!“ Ispričala je publici anegdotu sa snimanja filma sa Pajom Vujisićem Halo taksi, u kojem je glumila taksistu, ali još nije vozila i poručila mu: „Pajo, naučila sam i da vozim i još što-šta oko glume!“

Praćeno vatrometom, Gorica Popović proglasila je 54. Filmske svečanosti otvorenim, dok su glumci sa scene tradicionalno bacili po jednu ružu publici, a zatim je filmski program festivala započeo projekcijom filma Gorana Markovića Delirijum tremens u prepunoj Letnjoj pozornici niške Tvrđave. U Delirijum tremensu pored Tike Stanića igraju Gorica Popović, Anita Mančić, Dragan Petrović Pele, Nada Šargin, Miodrag Miki Krstović, Igor Đorđević, Bereda Rešit, Milica Zarić, Svetozar Cvetkovića, Maša Dakić, Goran Daničić i Srđan Timarov.

Film je snimljen u produkciji RTS, a naći će se u bioskopima širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske od 29. avgusta u distribuciji Fame Solutions.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...