•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

DOMAĆI FILM 'ZLOGONJE' NAGRAĐEN NA PRESTIŽNOM FESTIVALU TIFF KIDS U TORONTU!

Samo nekoliko dana nakon premijernog prikazivanja, dečiji film "Zlogonje" osvojio je prvu nagradu na TIFF Kids festivalu u Torontu. Ova topla i poučna filmska priča proglašena je najboljom od strane Žirija mladih koji su izjavili da ovaj film predstavlja veliko iskustvo iz kog svi mogu mnogo da nauče. “Ovo ostvarenje na bajkovit način prikazuje rađanje prijateljstva i kako se u modernom društvu čuvaju prave porodične vrednosti i naizgled nepremostivi problemi postaju rešivi uz ljude koje voliš”, stoji u obrazloženju žirija.
TIFF Kids je festival na kom se prikazuju filmovi namenjeni najmlađoj publici, sastavni je deo jednog od najznačajnijih filmskih festivala na svetu - Toronto International Film Festivala i u periodu od 9. do 18. marta održano je njegovo jubilarno, dvadeseto izdanje.

“Jako sam ponosan na ekipu i naše mlade glumce. Divan je osećaj, zaista nismo ni sanjali da ćemo sa debitantskim filmom završiti na tako velikom festivalu, a kamoli i dobiti nagradu", izjavio je reditelj filma "Zlogonje" Raško Miljković.

U filmu "Zlogonje" glavne uloge tumače mladi glumci Mihajlo Milavić i Silma Mahmuti, a ostatak ekipe čine Jelena Đokić, Bojan Žirović, Dubravka Kovjanić, Olga Odanović, Jelena Jovanova, Stela Ćetković, Milutin Milošević, Milena Predić i Matija Popović.


Film je nastao pod vođstvom producentkinje Jovane Karaulić i producentske kuće Akcija produkcija, a scenario koji su pisali Marko Manojlović i Miloš Krečković, rađen je po motivima knjige "O dugmetu i sreći" autorke Jasminke Petrović. Koproducent ​na ovom filmskom ostvarenju su kuće This and That iz Beograda kao i Dream Factory iz Makedonije​. Direktor fotografije je Mikša Anđelić, kostimografkinja je Milena Milenković, montažer filma "Zlogonje" je Đorđe Marković, dok je scenograf iskusni Aljoša Spajić.

Film su institucionalno podržali: Filmski centar Srbije, Media program Kreativna Evropa, Makedonska filmska agencija, Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Grad Beograd i Opština Stari grad. "ZLOGONJE" ​su​, u organizaciji agenta prodaje u svetu, berlinske kuće Pluto Film, bi​le​ predstavljene u okviru marketa Berlinskog filmskog festivala.


U distribuciji Taramount filma, "ZLOGONJE" u bioskope u Srbiji i okruženju stižu 27. septembra ove godine.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....