•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

DOMAĆI FILM 'ZLOGONJE' PREMIJERNO NA FESTIVALU TIFF KIDS U TORONTU

Film "Zlogonje", rediteljski debi mladog Raška Miljkovića, premijerno će biti prikazan u okviru zvaničnog programa festivala TIFF Kids. U periodu od 9. do 18. marta 2018. u Torontu će se održati jubilarno dvadeseto izdanje ovog prestižnog festivala na kom se prikazuju filmovi namenjeni najmlađoj publici i na kom će pomenuto domaće ostvarenje imati svetsku premijeru!TIFF Kids je ogranak jednog od najznačajnijih filmskih festivala na svetu - Toronto International Film Festivala.

Ova topla priča o iskrenom drugarstvu nastala je pod vođstvom producentkinje Jovane Karaulić i producentske kuće Akcija produkcija, uz saradnju sa beogradskom kućom This and That, a uz podršku Filmskog centra Srbije. Scenario koji je nastao po motivima knjige "O dugmetu i sreći" autorke Jasminke Petrović, napisali su Marko Manojlović i Miloš Krečković. Koproducent je makedonska producentska kuća Dream Factory.

Glavne uloge tumače mladi debitanti Mihajlo Milavić i Silma Mahmuti, a ostatak ekipe čine Jelena Đokić, Bojan Žirović, Dubravka Kovjanić, Olga Odanović, Jelena Jovanova, Stela Ćetković, Milutin Milošević, Milena Predić i Matija Popović.

Direktor fotografije je Mikša Anđelić, kostimografkinja je Milena Milenković, montažer filma "Zlogonje" je Đorđe Marković, dok je scenograf iskusni Aljoša Spajić.

ZLOGONJE je priča o Jovanu, dečaku od deset godina koji je rođen sa parcijalnom cerebralnom paralizom. Ceo njegov život je uslovljen tim stanjem i misli da ga svi ostali vide kroz njega. Kroz svoju maštu Jovan beži u svet fantazija u kojima, nesputan svojim fizičkim nedostatkom, je slobodan da uradi i bude ko god poželi .

Nenadano u njegovo odeljenje stiže nova učenica Milica. Milica malo po malo probija zid koji je Jovan izgradio oko sebe da bi se sačuvao od emotivnog povređivanja i poziva ga u avanturu oslobađanja njenog oca od njegove nove žene, Miličine maćehe, za koju veruje da je veštica i da ga je začarala.

Jovan, zbog novootkrivenog uzbuđenja i radosti koje oseća zbog saznanja šta to znači imati pravog druga, prihvata ali ubzo saznaje da prepreke koje se javljaju u realnim avanturama nije tako lako preskočiti kao u onima u njegovoj glavi. A za njega najveća od svih je on sam.

Jovan dolazi do ključnog trenutka, kada mora da prihvati sebe takvog kakav je i baci se u tu najveću avanturu od svih – život. Kada to učini pred njim se otvara ceo jedan novi svet, u kome će zajedno sa Milicom otkriti istinsku prirodu veštice i na potpuno neočekivan ali i zreo način savladati njenu pretnju. I postati pravi heroj.

Film su institucionalno podržali: Filmski centar Srbije, Media program Kreativna Evropa, Makedonska filmska agencija, Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Grad Beograd i Opština Stari grad. Zlogonje će, u organizaciji agenta prodaje u svetu, berlinske kuće Pluto Film, biti predstavljene u okviru marketa Berlinskog filmskog festivala.

U distribuciji Taramount filma, "Zlogonje" stižu u bioskope 27. septembra ove godine.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...