•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

DON ŽUAN sutra zatvara sezonu pozorišta TEATRIJUM

Izvođenjem predstave Don Žuan sutra, 2.9. biće završena sezona pozorišta Teatrijum. Na novootvorenoj letnjoj pozorišnoj sceni u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja mlada i brojna glumačka ekipa izvešće pred publikom prvu predstavu koja je premijerno prikazana ove sezone u produkciji ovog pozorišta.

Modernu adaptaciju ovog Molijerovog komada potpisuje mlada scenaristkinja Vida Davidović, dok su za režiju bili zaduženi Tihomir Stanić i Marko Misirača. Glumačku podelu ove komedije predvodi Stefan Radonjić u naslovnoj ulozi Don Žuana, uz Vladana Gajovića, Lepomira Ivkovića, Đorđa Markovića, dok su u ostalim ulogama njihove mlade kolege: Milica Janković, Nevena Ilić, Isidora Građanin, Mariana Aranđelović, Luka Potparić, Milan Bobić i Luka Sević.

Tihomir Stanić, naš cenjeni dramski umetnik, ujedno i osnivač pozorišta Teatrijum ovim povodom je izjavio: „Ponosan sam na činjenicu da smo uspeli da odigramo pedeset predstava, među njima i tri premijere (Don Žuan, Zlostavljanje, Lečenje duše in vivo) i da ohrabreni tim podvigom već imamo repertoar za sledeću sezonu. Pored planirane smotre diplomskih predstava akademija umetnosti iz celog regiona igraćemo Šekspirov San letnje noći, Bulgakovljevog Molijera (Bratstvo licemera) kao i predstave koje će inspirisani ovim čarobnim prostorom predlagati umetnici koji su izneli i upotpunili ovogodišnji repertoar.“

POZORIŠTE TEATRIJUM: Ideja o pozorištu Teatrijum pokrenuta je na inicijativu našeg uvaženog dramskog umetnika Tihomira Stanića, uz podršku Univerziteta u Beogradu, koji je ustupio dvorište Kapetan Mišinog zdanja i gradske opštine Stari Grad. Upravnik pozorišta je Vladan Gajović. Pozorište je ove „nulte“ sezone bilo aktivno od 3. jula do 31. avgusta (produženo zbog kiše do 2.9.) i zabeležilo je 50 izvođenja. Sutrašnja poslednja predstava počinje u u 21h, a karte se mogu kupiti preko servisa tickets.rs, kao i na blagajni Rektorata svake večeri od 19h. Deo prihoda od prodaje svih ulaznica ove sezone uplaćen biće uplaćen za Solidarnu kuhinju.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...