•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Da li će 'Alchajmer' doneti Oskara za Džulijan Mur

Na početku filma 'Still Alice' (I dalje Alis), profesorka Kolumbija Univerziteta, koju igra Džulian Mur, oličenje je zdravlja dok džogira kampusom, sve do trenutka kada shvati da se izgubila. Jedva primetni pokreti na njenom bledom licu odaju njenu paniku, ali to nije ništa u poređenju s onim što je čeka u budućnosti. Briljantnoj profesorki i prelepoj riđokosi će u pedesetoj biti dijagnostikovana Alchajmerova bolest čijem će napredovanje publika u bioskopu moći da bude svedok.

Ova uloga je Džulijan Mur već obezbedila brojne pohvale kritike i nominaciju za Zlatni globus, a mogla bi da joj donese i prvog Oskara.

"Bila sam zaista uzbuđena ponudom da igram tu ulogu i u tom filmu jer nisam nikada videla da se o Alchajmeru govori u prvom licu", izjavila je za Rojters Mur, koja je dosad četiri puta
nominovana za nagradu Američke filmske akademije.Publika zajedno sa njom uranja u glavni lik, saznaje više o Alisinim strahovima od njenog muža, kog igra Alek Boldvin ili njene kćerke Lidije koja je došla da se brine o majci, a koju tumači Kristen Stjuart.

Na snimanju Alise, glumica je rediteljima Ričardu Glejceru i Vošu Vestmorlendu rekla da neće ništa prikazati što nije videla tokom rada sa ljudima obolelim od ove bolesti.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...