•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Da li se Donnie Darko 3 zaista događa? Reditelј Richard Kelly deli optimistično mišljenje

Uvrnuti psihološki triler Donnie Darko nedavno je proslavio 20. godišnjicu, a sada je režiser Richard Kelly otkrio planove za nastavak. Iako ostaje nejasan u vezi sa detalјima u vezi sa Donnie Darko 3, Kelly je očigledno odlučan da se vrati franšizi koja ga je proslavila svih tih godina.

"Pa, verovatno ne smem da kažem ništa više nego da je bilo urađeno ogromno puno posla. Nadam se da ćemo možda moći da istražimo taj svet na veoma velik i uzbudlјiv način. Ali videćemo šta će da se dogodi. Ali bilo je puno posla. Mnogo je posla urađeno".

Najjednostavnije rečeno, Donnie Darko prati titularnog Donnie-a, nespretnog tinejdžera, koji se u ponoć probudi da upozna Frank-a, figuru u kostimu zeke koju samo on može da vidi. Frenk zatim obaveštava Donnie-a da će se svet završiti za 28 dana, 6 sati, 42 minuta i 12 sekundi, i samo on ima moć da to zaustavi. Objavlјen 2001. godine, Donnie Darka glumi Jake Gyllenhaal (Spider-Man: Far From Home) u glavnoj ulozi uz Jena Malone (Antebellum), Maggie Gyllenhaal (The Dark Knight), Patrick Swayze (Point Break), Mary McDonnell (Fargo), Drew Barrymore (Santa Clarita Diet), Katharine Ross (The Stepford Wives), Noah Wyle (Falling Skies) i James Duval (Independence Day).

Film je zaradio nešto više od 7,5 miliona dolara širom sveta uz budžet od 4,5 miliona dolara i postao trenutni kultni klasik, pogodivši kulturni živac zahvalјujući njegovoj neobičnoj premisi, intimnom istraživanju izmučenog autsajdera i zapletu koji je teško shvatiti i otvorenog za sve vrste tumačenja. Donnie Darko roketirao je režisera Richard Kelly-a do visina koje od tada, nažalost, nije dostigao.

Iako Kelly ne ukazuje na to kako bi se novi projekat povezao sa događajima iz prvog filma, vredi napomenuti da je nastavak već napravlјen 2009. godine. Sa naslovom S. Darko, priča se pojavlјuje sedam godina nakon događaja Donnie Darko-a usredsređuje se na sada 18-godišnju Sam, Donnie-evu mlađu sestru. Sam muči smrt njenog brata i počinje da ima problema sa mesečarenjem, zajedno sa neobičnim snovima koji nagoveštavaju predstojeću veliku katastrofu. Nastavak je dobio izuzetno negativne kritike i nije imao nikakve upletenosti Kelly, a režiser se negodovao zbog postojanja užasno sporednog nastavka.

Takođe je vredno napomenuti da ovo nije prvi put da Kelly razgovara o povratku u uvrnuti svet Donnie Darko-a. „Mislim da u tom univerzumu može da se uradi nešto mnogo veće i ambicioznije“, otkrio je Kelly o njegovim planovima još 2017. „Veliko je i skupo i mislim da ima vremena da do toga dođemo. Želim da se uverimo da imamo budžet da se to učini pravdom, a ne da se kompromituje. Još jednoj priči na ovom svetu su potrebni resursi i to moramo da imamo na mestu. Moram da izvučem moj sledeći film sa kapije i onda možemo da se vratimo i pogledamo ga".

Dakle, hoće li Kelly konačno moći da sprovede njegov plan, ostaje da se vidi. Ali nadamo se, ako se ikada ostvari, svi možemo da odahnemo, jer ima toliko toga čemu možemo da se radujemo.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...