•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dan Treći: Glumci Pevači – Cyndi Lauper

Iako je dobitnik nagrade Emmy za najbolju glumicu, Lauperova ne bi mogla da se nazove „vrsnom“ glumicom, iako je pokazala nekakve naznake u filmu sa Christopher Wallkenom „The Opportunists.“ Više pojava na platnu nego partner u sceni, očito je da od svoje uloge pravi šou jednog čoveka, na šta je navikla na svojim koncertima gde nema sa kim da razmenjuje replike. Lake i najlaganije komedije u kojima je igrala nisu vređale gledaoca već zabavljale, što je važno za nekoga ko nije sasvim ovladao profesijom glume, tako da je njena pojava na platnu mogla da se podvede pod „šarmantnom.“ Daleko bolji reditelj, dobila je i 1994. godine nagradu za najboljeg reditelja, u kojem se ogleda njen osećaj za stil, ugao, montažu i kadar.

Pre svega pevačica specifičnih vokalnih sposobnosti i varijacija, Lauperova je započela sa muzičkom karijerom još 1976. godine, kada je nastupala u bendu koji je obrađivao pesme Janis Joplin i Led Zepellina. Godinu dana kasnije snima svoj prvi singl, obradu Fleetwood Maca, da bi 1979 osnovala bend „Blue Angel“, a 1980. izbacila istoimeni album u duhu rokabili muzike. Bankrotira naredne godine, da bi solo karijeru započela 1983., sa čuvenim albumom „She’s so unusual.“ Postala je prva pevačica u istoriji sa 5 hitova na top listi, a do danas jedna od retkih koja je radila sa najvećim mogućim imenima: Eric Clapton, Phill Collins, Stevie Wonder, Tony Benet, Jeff Beck, David Byrne, Tori Amos, Debbie Harry, Pattie Labelle, Norah Jones, Lue Reed, Cassandra Wilson, Yoko Ono, Tom Jones, Cher, Tina Turner, Frank Sinatra, The Hives, Ani DiFranco, Basement Jaxx, Heart, Roger Waters, B.B.King, Mavis Staple, Melissa Etheridge, Sheryl Crow, Elvis Costello, Dianne Warwick, Billy Joel, Charlie Musselwhite, Allen Toussaint, Jonny Lang, Shaggy, Sarah McLachlan, Little Richard, The B-52, Roberta Flack, Ben King, Ereasure, Tricky... ali se ne može pohvaliti velikim imenima iz filmskog sveta.

2009. snimila je sa svojim suprugom film u koprodukciji sa Srbijom, „Tamo Ovamo“, zašta je on dobio nagradu za najboljeg glumca u Nišu.

Sredinom osamdesetih bila je kečerka sa Kapetanom Lou Albanom i Hulk Hoganom, dok je 1989. provelu baveći se rvanjem u blatu.

Ukoliko želite da vidite snagu Lauperove odgledajte bilo koji od njenih koncerata. Poslednji koji je ovog meseca izašao jeste „To Memphis With Love“, koji je i ona sama snimila.

Filmografija:

1984 Prime Cuts

1985 The Goonies

Girls Just Want to Have Fun

1988 Vibes

1990 Mother Goose Rock 'n' Rhyme Mary (Had a Little Lamb)

The Wall – Live in Berlin

1991 Off and Running

1993 Life with Mikey

1994 Mrs. Parker and the Vicious Circle

1996 Sesame Street Elmocize

1999 The Happy Prince

2000 The Opportunists

Christmas Dream

2005 The Naked Brothers Band: The Movie

2009 Here and There

2011 Dirty Movie

Section B

Clutter Linda

2012 Henry & Me

The Last Beat

1989 The Super Mario Bros. Super Show!

1993 Mad About You (Emmy za najbolju glumicu)

1995 "Money Changes Everything"

1999 "Stealing Burt's Car"

"The Final Frontier"

Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child

The Simpsons

2004 Higglytown Heroes

2005 That's So Raven

Queer as Folk

2007 The Backyardigans

2008 Gossip Girl

As The World Turns

2009 30 Rock

Bones Avalon Harmonia

2010 The Celebrity Apprentice

Bones

2011 Made

Pozorište:

2006 The Threepenny Opera Jenny

Albumi:

You Make Loving Fun (1977) singl

Blue Angel (1980)

She's So Unusual (1983) (Grammy za najbolju pevačicu, Gremmy za izgled albuma, nominacija za album godine)

True Colors (1986) (Nominacija za najbolji pop vokal, nominacija za najbolji rok vokal)

A Night to Remember (1989) (Nominacija za najbolji rok vokal)

Hat Full of Stars (1993)

Sisters of Avalon (1996)

Merry Christmas... Have a Nice Life (1998)

Shine (2001)

At Last (2003) (Nominacija za najbolji vokal uz pratnju instrumentala)

The Body Acoustic (2005)

Bring Ya to the Brink (2008) (Nominacija za najbolji dance album godine)

Memphis Blues (2010) (Nominacija za najbolji izvorni bluz album godine, 15 nedelja na mestu broj 1 Billboard top liste)

Podeli:



Preporucujemo

„Oaza” Ivana Ikića najbolji domaći film po izboru...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet
Svečano zatvoren Treći somborski filmski festival
Održana promocija knjige „Pisci u bioskopu: Književna...
Zlatni toranj 28. Festivala evropskog filma Palić filmu...
Svečano otvoren 28. Festival evropskog filma Palić
Prateći program 28. Festivala evropskog filma Palić
Održana promocija izdavaštva Filmskog centra Srbije na...
Pala poslednja klapa serije „Složna Braća – The Nekst...
Beldocs - Počeo još jedan krug Evropskog filmskog izazova
Austrijski kulturni forum - Igor Ripak i Valter Kratner u...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 15. do 21. jula
Film „Nečista krv – greh predaka” premijerno...
Premijera prve dve epizode serije „Kljun” na zatvaranju...
Cineplexx bioskop na otvorenom stiže u Čačak
Otvorena izložba „To se nije dogodilo“ sekcije...
„Najgora osoba na svetu” Joakima Trira i „Čisto...
Jasna Đuričić predsjednica žirija 27. Sarajevo Film...
28. Palić Film Festival – Gorki List nagrada publike...
27. Sarajevo Film Festival: U konkurenciji za nagrade Srce...
Žiri Takmičarskog programa – igrani film 27. Sarajevo...
Festival evropskog filma Palić – izveštaj sa...
“Plavi cvijet” Zrinka Ogreste i „Frans” Bruna...
Dragan V. Vidojković dobitnik priznanja „Petar...
Svemirski basket u Cineplexx bioskopima
„Gripa Petrovljevih” Kirila Serebrenikova i...
POTREBA ZA MRŽNJOM Filipa Čolovića na 27. SARAJEVO FILM...
Goranu Bregoviću nagrada “Šaban Bajramović”
Stanley Jordan svira Hendrixa!
Svečano otvoren Treći somborski filmski festival