•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dan Treći: Glumci Pevači - Barbra Streisand

Legendarni vokal, doduše dosadnjikav ukoliko se pokloni pažnja celom albumu, Barbre Streisand, učinio je da glumica dobija internacionalnu slavu i načini presedan, do danas nenadmašan, a on je da je u okvirima muzike, filma i pozorišta dobila svaki mogući oblik nagrade, što se zaista nikome u istoriji nije desilo. Iako slaba i nepotpuna kao glumica, očitih ograničenja, Streisandova je postala oličenje sedamdesetih godina i pečat da glumica ne mora da izgleda kao Jane Fonda ili Ursula Anders da bi bila voljena i gledana. Svaki film je morao da ima trenutak u kojem će neko od glumaca reći Sreisandovoj kako je lepa, ili čak otići korak dalje i reći da je i prelepa, na šta bi se ona postidela, ali prihvatila kompliment nakon čega bi došlo do goreće ljubavi. Nelagodno je posmatrati mlatarenje i ishitrenost Streisandove u komedijama koje ne priliči glumici, ali je podjednako neprijatno pratiti je i u dramama prenaglašenom mimikom i prejakim akcentovanjem drame, dok previše svesno shvatamo da je glumica uverena u svoje transformacije. Pored svega uspešno se oprobala i kao reditelj. Dok su neki, poput Spielberga, hvalili njen prvenac, drugi nisu i to sa razlogom.

Kako god bilo, i kakve god kritike glumica dobijala, neće se pojaviti u istoriji muzike, pa i filma, neko sa tako prepoznatvljivim vokalom i izgledom kao što je Barbra Streisand. Zanimljivo je da je prijatnije slušati i gledati glumicu u intervjuima nego li na filmu.

Nakon duže pauze, vratila žanru koji zaista najmanje zaslužuje glumicu, a to je komedija, i poput njene koleginice Jane Fonde, samo stavlja do znanja gledaocu da je njeno vreme na filmu prošlo, ili makar pogrešno odabrala ulogu i žanr koji će podsetiti publiku na nju.

2008., u Londonu, oborila je još jedan rekord za jednodnevni koncert u sali dvorane O2. Karta za ložu koštala je 1.800 funti. Upravo tako kao što ste pročitali.

Filmografija:

1968 Funny Girl (Oskar i Globus)

1969 Hello, Dolly!

1970 On a Clear Day You Can See Forever (Globus)

1972 What's Up, Doc?

1973 The Way We Were

1974 For Pete's Sake

1975 Funny Lady

1976 A Star Is Born (Oskar i Globus za pesmu, Globus za glumu)

1979 The Main Event

1981 All Night Long (Zlatna Malina za najgoru glumicu)

1983 Yentl (Globus za režiju)

1987 Nuts

1991 The Prince of Tides

1996 The Mirror Has Two Faces

2004 Meet the Fockers

2010 Little Fockers

2012 Guilt Trip

2012 My Mother's Curse

Albumi:

1963: The Barbra Streisand Album

1963: The Second Barbra Streisand Album

1964: The Third Album

1964: People

1965: My Name Is Barbra

1965: My Name Is Barbra, Two...

1966: Color Me Barbra

1966: Je m'appelle Barbra

1967: Simply Streisand

1967: A Christmas Album

1969: What About Today?

1971: Stoney End

1971: Barbra Joan Streisand

1973: Barbra Streisand...And Other Musical Instruments

1974: The Way We Were

1974: ButterFly

1975: Lazy Afternoon

1976: Classical Barbra

1977: Streisand Superman

1978: Songbird

1979: Wet

1980: Guilty

1981: Memories

1984: Emotion

1985: The Broadway Album

1988: Till I Loved You

1993: Back to Broadway

1997: Higher Ground

1999: A Love Like Ours

2001: Christmas Memories

2003: The Movie Album

2005: Guilty Pleasures

2009: Love Is the Answer

2011: What Matters Most

Podeli:



Preporucujemo

Vira Farmiga
Vin Diesel
Alcarràs (2023) - uskoro
Zagrevanje za mesec ljubavi - preporučujemo vam ove 4...
Miloš Biković
Secret Headquarters (2022) (2022)
Ašton Kučer i Riz Viterspun u novom filmu
Nemir u srcu mom (Thunder in My Heart) - hvaljena švedska...
The Whale (2022) (2022)
Penn Badgley
Cate Blanchett
Julia Roberts i George Clooney o filmu ‘Ticket to...
Film o životu Majkla Džeksona
Na repertoaru "Kustendorfa" 24 filma
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 2. februara do 8....
Elemental (2023) - uskoro
Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023) - uskoro
Hugo Wallace Weaving
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 26. januara do 01....
The Flash (2023) - uskoro
The Last of Us (2023) - uskoro
Glumac napustio bolnicu nakon operacija
Takmičari realityja "Squid Game" nezadovoljni uslovima,...
The Offering (2022) (2022)
Tom Hardy
Mads Dittmann Mikkelsen
Film „Da li ste videli ovu ženu?“ osvojio nagradu...
Porodični vikend 28. i 29. januara
Ni traga od nestalog glumca i nakon 12 dana
Sylvester Stallone