•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Danijela Vranješ

Danijela Vranješ (3. oktobar 1973) je srpska glumica, učesnica rijaliti-šoua „Veliki Brat VIP“.

Rođena je u Sremskoj Mitrovici, gde je živela sa bakom. Otac joj je bio vojno lice, i zbog njegovih čestih prekomandi, malo vremena su provodili zajedno. Kada je napunila 11 godina, sa porodicom se preselila u Zemun. Završivši osnovnu školu, upisala je Zemunsku gimnaziju, gde se nije snašla u prirodno-matematičkom smeru, i zbog fizike je ponavljala razred. Pošto je završila srednju školu, upisala je Pravni fakultet u Beogradu, na koji nikada više nije otišla, jer je otkrila svoju pravu ljubav - glumu. Upisala je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu i odmah je počela da sprema ispite. FDU je završila za 3 godine, dajući sve ispite u predroku. Ubrzo posle njenog diplomiranja, počelo je NATO bombardovanje SRJ, i izvadila je sve potrebne dokumente kako bi otišla u Australiju. Međutim, počela je da dobija ponude za uloge u pozorišnim predstavama, zbog čega je i ostala u Srbiji.

Glumila je u filmovima „Šovinistička farsa 3“, „Balkanska pravila“, „Niski udarac“, „Dorćol-Menhetn“, „Munje!“, „Ona voli Zvezdu“ i „Čarlston za Ognjenku“, kao i u mini TV seriji „Kuća sreće“. Dve godine je bila član Beogradskog dramskog pozorišta, gde je glumila u predstavi „Vrteška“, a isto toliko je radila i u Narodnom pozorištu u Beogradu. U Bitef teatru je glumila u predstavama „Fejk porno“ i „Crvena“.

2006. godine se slikala za februarski broj srpskog „Plejboja“, a sledeće godine je učestvovala u rijaliti-šouu „Veliki Brat VIP“ i bila je prva ukućanka koja je glasovima gledalaca izbačena iz kuće. Po završetku serijala, bila je u vezi sa manekenom Ognjenom Ivanovićem, takođe bivšim ukućaninom kuće Velikog Brata.


Filmografija:

1990.-te
1996. Šovinistička farsa 3
1997. Balkanska pravila
1997. Niski udarac

2000.-te
2000. Dorćol-Menhetn
2001. Munje!
2001. Ona voli Zvezdu
2006. Čarlston za Ognjenku

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...