•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Danijela Vranješ

Danijela Vranješ (3. oktobar 1973) je srpska glumica, učesnica rijaliti-šoua „Veliki Brat VIP“.

Rođena je u Sremskoj Mitrovici, gde je živela sa bakom. Otac joj je bio vojno lice, i zbog njegovih čestih prekomandi, malo vremena su provodili zajedno. Kada je napunila 11 godina, sa porodicom se preselila u Zemun. Završivši osnovnu školu, upisala je Zemunsku gimnaziju, gde se nije snašla u prirodno-matematičkom smeru, i zbog fizike je ponavljala razred. Pošto je završila srednju školu, upisala je Pravni fakultet u Beogradu, na koji nikada više nije otišla, jer je otkrila svoju pravu ljubav - glumu. Upisala je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu i odmah je počela da sprema ispite. FDU je završila za 3 godine, dajući sve ispite u predroku. Ubrzo posle njenog diplomiranja, počelo je NATO bombardovanje SRJ, i izvadila je sve potrebne dokumente kako bi otišla u Australiju. Međutim, počela je da dobija ponude za uloge u pozorišnim predstavama, zbog čega je i ostala u Srbiji.

Glumila je u filmovima „Šovinistička farsa 3“, „Balkanska pravila“, „Niski udarac“, „Dorćol-Menhetn“, „Munje!“, „Ona voli Zvezdu“ i „Čarlston za Ognjenku“, kao i u mini TV seriji „Kuća sreće“. Dve godine je bila član Beogradskog dramskog pozorišta, gde je glumila u predstavi „Vrteška“, a isto toliko je radila i u Narodnom pozorištu u Beogradu. U Bitef teatru je glumila u predstavama „Fejk porno“ i „Crvena“.

2006. godine se slikala za februarski broj srpskog „Plejboja“, a sledeće godine je učestvovala u rijaliti-šouu „Veliki Brat VIP“ i bila je prva ukućanka koja je glasovima gledalaca izbačena iz kuće. Po završetku serijala, bila je u vezi sa manekenom Ognjenom Ivanovićem, takođe bivšim ukućaninom kuće Velikog Brata.


Filmografija:

1990.-te
1996. Šovinistička farsa 3
1997. Balkanska pravila
1997. Niski udarac

2000.-te
2000. Dorćol-Menhetn
2001. Munje!
2001. Ona voli Zvezdu
2006. Čarlston za Ognjenku

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Austrijski kulturni forum - Oda Betovenu kroz svetlosne 3D...
Premijera filma Živ čovek Olega Novkovića na 30....
Sedam nominacija za film Stevana Filipovića na...
Vikend sa ćaletom (2020) - uskoro
Otvoreno trinaesto izdanje festivala savremenog plesa i...
Ivan Ikić nagrađen na festivalu u Kini
Boljšoj i Met na bis na velikom platnu Cineplexx Niš...
Osnovan Umetnički savet Filmskog centra Srbije
Seks, droga i PR (Flack) - sjajna britanska serija stigla...
Sedam novih i nagrađivanih filmova besplatno na onlajn...
Bojsi stiže na veliko platno
Ponovo radi Sala srpskog filma u beogradskoj Kombank dvorani
Freaky (2020) - uskoro
Trinaesto izdanje festivala savremenog plesa i performansa...
Razvratnik (Rake) – australijska dramedija je nova serija...
Les Traducteurs (2020) - uskoro
Gal Gadot će tumačiti ulogu legendarne kraljice Egipta u...
Zatvorena BALKANIMA 2020 u Domu kulture Studentski grad
Voji Brajoviću uručena nagrada "Pavle Vuisić"
Sutra počinje Festival BALKANIMA 2020 u Domu kulture...
PETI FESTIVAL META FILMA - Od 22. do 24. oktobra u Art...
Počeo međunarodni umetnički projekat Oni žive -...
GoetheFEST od 29. oktobra do 4. novembra
Festival italijansko-srpskog filma od 17. do 25.10 -...
Filmski centar Srbije u poseti snimanju „Zlatnog...
Filmovi Koste Ristića, Barbare Vekarić i Miloša...
JEDAN SASVIM NORMALAN DEČKO A.S. (25) u bioskopima od...
Sutra počinje Kondenz - festival savremenog plesa i...
Cineplexx ne odustaje od investiranja u Srbiju i dovodi...
Kultni klasici domaće kinematografije u novom Cineplexx...