•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Danny Boyle o filmu ‘Yesterday’, da li se muzika Beatles-a idalje sluša i zašto je napustio rad na filmu ‘Bond 25’

Danni Boile želi da vam ponovo predstavi Beatles-e. Ikoničnoj četvorki svakako ne treba uvod ili neko detaljno predstavljanje, ali u svom filmu "Yesterday", koji je imao svoju premijeru 28. juna, reditelј izmišlja situaciju u kojoj niko nije čuo za John-a, Paul-a, George-a i Ringo-a.

To jest, niko osim Jack Malik-a. Kada tekstopisac koji se borbi, a koga je predstavio novajlija Himesh Patel, otkrije da je nakon nesrećnog slučaja on jedini koji se seća Beatles-ovih pesama, suočen je s velikom dilemom. Pošto se njegova popularnost uzdigla nakon što je uzeo zasluge za pisanje svega od "Hey Jude" do "Let It Be", Jack je prisilјen da se uhvati u koštac s činjenicom da bi mogao izgubiti Ellie (Lily James), svog najbolјeg prijatelјa iz detinjstva i najjaču podršku.

Uoči premijere filma, poznati web sajt Variety je razgovarao sa Boyle-om o tome kako je dao Patelu veliku ulogu, režirao hit Ed Sheeran-u, koji igra samog sebe u filmu, i razlog zašto je odlučio da napusti film "Bond 25" i pre nego što su kamere počele da snimaju sledeću avanturu 007 .

Kako ste se uklјučili u “Yesterday”?

Dobio sam scenario od Richard Curtis-a. Radio sam s njime na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Londonu i ostali smo u kontaktu. Rekao sam nekako ulјudno: "Ako ikada dobiješ nešto zanimljivo, seti se da pomisliš na mene." Rekao je: "Zapravo sam upravo završio scenario", i poslao mi ga je. Pročitao sam ga i pomislio: "Moram ovo da uradim." Voleo sam koliko je to lako i romantično u njemu isprepleteno sa lјubavnim pesmama muzike Beatles-a.

Zašto si ubacio Himesh Patel-a?

Najveći faktor u njegovom izvođenju bio je to što smo videli mnogo lјudi koji su pevali pesme kao deo audicije. Počeo sam da brinem da su pesme kao karaoke. Zvučali su kao imitacije, i nema ništa loše u tome, ali nije bilo dobro za film. Himesh Patel je ušao i odpevao “Yesterday” i “Back in the U.S.S.R.” i to je bio najčistiji trenutak. Povremeno dobijate u kastingu tamo gde prosto idete: "O moj Bože, to je on." Osećale su se kao njegove pesme, nisu se osećale kao pesme Paul McCartney-a. Moj posao je bio da zaštitim tu svežinu koju on ima i tu jasnoću.

Da li je bilo pritiska iz studija da bi se ubacila neka poznata zvezda?

Ne žalim se - muzika Beatles-a je skupa - tako da mogu da razumem da studio želi nekog idealnog sa snimkom. Ali moram priznati, kada smo tražili lјude, postojalo je nešto stvarno korisno kada je ova osoba neko koga ne poznajete, nekoga ko je poguran da postane popularniji od Isusa, da će se pojaviti niotkuda. Morao sam da ubedim studio da idemo sa njime. Bili su nevolјni, ali su shvatili kada su videli njegovu audiciju. Pokušao sam da budem veoma odgovoran za izbor glumaca. Mnogo je novca uloženo da bi se koristile pesme Beatles-a i vi imate odgovornost da pokušate da ga zaradite. Universal je imao uspeha sa Lily James u “Mama Mia 2”, tako da je dala studiju izvesnu sigurnost da nismo pravili privatni film o Beatles-ima. Hteli smo da ga podelimo sa što više lјudi.

Kako je bilo režirati Ed Sheeran-a?

On je kao što ga vi i vidite. On je vrlo normalan i običan. Ne znam kako on to radi jer sam ga video kako radi, i očigledno je da je on jedan čovek mašina i da je izvanredan, a ipak zadržava tu jednostavnu lјudskost. On ima tako dobar smisao za humor o sebi, on je tako samopouzdan, i čika nas pogrešnim shvatanjem zbog činjenice da je prišao Chris Martin-u da odigra tu ulogu. Pokušali smo da prikrijemo činjenicu da je Ed bio drugi na listi i rekao je: "Mislim da ste se pre toga obratili Harry Styles-u i ja sam bio treći na listi."

Je li to istina?

Ne, to bi bila sjajna priča da je tako bilo. Bio je veoma dobar u filmu Chris Nolan-a (“Dunkirk”), ali mi nismo, ne. Otišli ​​smo direktno od Chris Martin-a do Ed Sheeran-a. Imali smo sreće. Prvi put kad sam sreo (Ed-a), mislim da nije znao ko sam ja. Znao je da sam reditelј, ali on nije bio stvarno uradio svoje istraživanje, ne mislim. A i zašto bi? On ne mora to. Ali imali smo veoma zabavan razgovor gde je neko pomenuo "The Beach", film koji sam snimio sa Leonardo DiCaprio-m, i on je za to čuo. Znate li kada možete nekome reći da koristi telefon ispod stola? Tražio me je na IMDb-u ili Google-u ili tako nešto jer sam mogao da vidim. Ali bio je veoma sladak. Bio je ambiciozan i želeo da bude bolјi glumac. Rekao sam, mogu ti pomoći samo da dođeš na probu. Mislim da je to velika pomoć, jer često kada se pojavlјuju slavne ličnosti u cameo ulogama, često su van ritma sa glumcima, jer oni samo upadaju na jedan dan. Morao je da vežba, upoznao druge glumce i bio je divan.

Zašto su to morali da budu Beatles-i koje su gotovo svi zaboravili?

Mnogi lјudi kažu, možete li to da učinite sa Rolling Stone-sima ili Beach Boys-ima ili Bob Dylan-om? Dylan i Beatlesi su na neki način promenili društvo na fundamentalni način koji ih čini zaista značajnim ikonama pop kulture. Mislim da su Beatles-i savršen izbor za to, jer nema mnogo lјudi koji prelaze kroz generacije tako uspešno kao što su oni. To priznanje je bilo presudno. Promenili su sve, svakako u Britaniji. Amerika bi mogla da tvrdi da je Elvis započeo ovaj proces, ali oni su u ovoj zemlјi rekli: “Nećemo raditi ono što nam kažete. Pričaćemo o miru i lјubavi i biti zadovolјstvo izražavanja i biti mladi. "

Kakav osećaj je bila dramatizacija pesama koje lјudi tako dobro poznaju?

Izabrali smo ih veoma pažlјivo, tako da smo mogli da dobijemo dovolјno raznolikosti u komadu, jer očigledno samo čujete jedan bend kroz film. Ali još jedna sjajna stvar kod Beatles-a je to što su proizvodili muziku tako neverovatne raznolikosti koju možete koristiti brzo i sporo, tu su rock and roll, zatim balade, neke skoro reggae stvari. Nismo želeli da budemo previše eksperimentalni sa pesmama. Želeli smo da ostanu sasvim verni zato što je Jack-ov pokušaj da ih zapamte, a ne da ih ponovo izmisle.

Da li ste doprli do živih Beatlesa?

Kada smo završili film, napisao sam Paul-u i Ringo-u i udovicama - Olivia-i, George-ovoj udovici i Yoko, John-ovoj udovici, i poslao im film i rekao kako mi je čast da ga napravim. Mi ne tražimo njihove preporuke, ali mi smo želeli da pokažemo šta smo uradili. Dobili smo divno pismo od Ringo-a i još jedno divno pismo iz Olivia-e. Mislim da Paul još nije video film, ali je video trejler i rekao: "Oh, to izgleda da funkcioniše." Morali smo da ga pitamo o korišćenju "Yesterday" kao naslova filma, i bio je veoma zabavan zbog toga zato što je rekao da je originalni naslov te pesme bio "Scrambled Eggs". "Dobio sam pesmu u snu", rekao je on, " i kada sam otišao na doručak, pevao sam je o meniju za doručak." Rekao je, "Slušaj ako je tvoj film nered, to bi mogao da bude bolјi naslov." Oni su bili divni zapravo. Film je odavanje velike počasti njima i njihovom radu.

Da li vam je žao što ste napustili Bonda 25?

Ne, ne. Kada nešto preduzimate nešto poput toga, svi morate da budete na istoj stranici. Morate svi da se složite oko toga šta radite. Počeli smo da se ne slažemo oko toga šta radimo. Veoma sam usko vezan za pisca, u ovom slučaju to je bio pisac s kojim sam radio mnogo puta. Voleo sam ono što smo radili, ali to jednostavno nije bilo to, znam da je sve u cakama, ali u ovom slučaju imali smo vrlo različite vizije o tome. Mnogo je bolјe dopustiti im da se preispitaju, jer su ti filmovi tako komplikovani. Šteta je u jednom smislu, i ja bih voleo da od Beatles filma pređem na Bond film. To bi bio veoma dobar naslov. Želim Cary-u sve najbolјe u preuzimanju. Siguran sam da će odraditi odličan posao, on je odličan režiser.

Mislite li da bi Idris Elba trebao da bude Bond?

Smešno je. Volim Idris-a, ali sam neki dan gledao film Claire Denis, “High Life” - jako je dobar, preporučio bih ga. Robert Pattinson je veoma dobar u tome - a ja sam ga gledao s prijatelјem i rekao sam mu, trebalo bi da im glumi Robert Pattinson. Stvarno je sazreo u tom filmu. I on mi je rekao: "Upravo su mu dali ulogu Batman-a." Tako da, ne znam. Ima dovolјno velikih umova koji razmišlјaju o tome.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...