•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Darko Bajić i Ana Franić na dodeli nagrada 3. Dunav Film Fest-a

Svečanom dodelom nagrada završen je drugi po redu Međunarodni filmski festival podunavskih zemalja Dunav Film Fest. Nagrada za najbolji film „Dunavska lađa“ pripala je, nakon jednoglasne odluke žirija, nemačkom filmu „Sestrica” rediteljskog dua Stefani Šuat i Veronike Rejmond.

Glavni stručni žiri Dunav Film Festa u sastavu Mladena Đorđevića, Filipa Đurića i predsednice Hristine Popović, odlučivao je o Nagradi za najbolji film festivala – „Dunavska lađa“, Nagradi za najbolju režiju, Nagradi za najbolji scenario i Nagradi za najbolje glumačko ostvarenje. Nagradu za najbolju režiju odneo je Kristijan Pecold za film „Undine“, dok je Ilja Zofin osvojio Nagradu za najbolji scenario za filmsko ostvarenje „Časovi persijskog“. Glumac Lars Ajdinger je svojom maestralnom glumom u dva filma “Sestrica” i “Časovi persijskog” ubedljivo odneo Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje.

Nagrade je dodelio i tročlani mladi žiri u sastavu: Maja Novaković, Momir Milošević i Nikola Polić. Mladi žiri je bio zadužen za dodelu Nagrade za najbolji film u takmičarskom programu – „Dunavska lađica“ koji je odneo film „Undine“, reditelja Kristijana Pecolda.

Druga nagrada koju je dodelio mladi žiri bila je Nagrada za najboljeg mladog autora koju je dobio rediteljski duo Mina Mileva i Vesela Kazakova – za film “Mačka u zidu”, a Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje dodeljena je hrvatskoj gumici Lani Barić za ulogu u slovačkom filmu „Eden“, rediteljke Agnes Kočis.

Nakon ceremonije i svečanog zatvaranja prikazan je film našeg poznatog reditelja Darka Bajića “Ime Naroda“ koji govori o Svetozaru Miletiću, uglednom advokatu, članu ugarskog parlamenta i boracu za prava i nezavisnost Srba u Vojvodini. Nakon što je više puta politički osuđivan, njegovu borbu nastavljaju njegova ćerka, Milica Miletić, kao i Jaša Tomić, Miletićev naslednik u Srpskoj narodnoj slobodoumnoj stranci koji će i proglasiti prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918.

Svečanom zatvaranju Dunav Film Fest-a prisustvovali su akteri domaćeg fima “Ime naroda”, glumci Ana Franić, Igor Benčina i Anja Pavićević, kao i scenarista Kosta Peštevski i reditelj Darko Bajić.

Treće izdanje Dunav Film Fest-a publici je predstavilo 30 filmskih ostvarenja i u 6 festivalskih dana pubika je mogla da uživa na četiri lokacije – Mali grad Smederevske tvrđave, Trg kod Karađorđevog trga, Brod Pristan i virtuelna lokacija Online platforma mojoff.net.

Podeli:



Preporucujemo