•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dastin Hofman: Holivud voli nasilje

Holivudska legenda Dastin Hofman uključio se u debatu o kontroli naoružanja u Americi, optuživši filmsku industriju da "lažnom" predstavom nasilja desenzibilizuje publiku kao i da diskriminiše glumce koji odbijaju da koriste oružje na filmu.

Reakcija slavnog glumca usledila je nakon serije dramatičnih događaja poput masakra u bioskopu u Aurori i osnovnoj školi u Njutaunu i najnovije tragedije u školskom autobusu u Alabami.

U izjavi za radio NPR, Hofman navodi da je oduvek mrzeo da barata oružjem na filmu i da je to učinio u svega nekoliko uloga.

Njegova mržnja prema oružju datira iz 1960-ih, kada je jedan pozorišni kolega usled svađe uperio pištolj u njega, preteći mu da će ga ubiti.

"Ne vidim ništa interesantno u oružju. Ono služi da se nekome preti ili da se neko ubije", kazao je Hofman.

"Ne verujem da ljudi shvataju kako je to kada neko uperi pištolj u vas... U potpunom ste šoku. Nikada neću zaboraviti taj osećaj", dodao je on.

Zvezda "Diplomca" i dvostruki Oskarovac smatra da reditelji ne bi smeli da koriste nasilje da bi privukli gledaoce. Po njemu oni to najčešće čine kako bi prikrili nedostatke scenarija.

Gedajući scene nasilja na filmu, publika ne doživljava strahotu pravog nasilja jer se na filmu "oružje retko koristi na način na koji se to čini u pravom životu", objasnio je on.

Hofman navodi da su glumci primorani da prihvataju uloge nasilnika jer bi u suprotnom to bilo loše za njihove karijere.

"Ako odbijete da držite pištolj, ubrzo vam umesto glavnih nude sporedne, a potom samo male uloge", kazao je holivudski veteran.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu