•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Date Night (2010)

Kada pročitate naslov ovog filma verovatno ćete reći: evo još jedne tipične bljutave “romantične komedije”. A, da li je zaista tako? Rećiću vam, nije bljutava, a ima i akcije, i to poprilično. Na ovaj film se misli kada se kaže romantična akciona komedija. Ima svega, a po najmanje dosade. U moru nekvalitetnih, dosadnih i pre svega neuverljivih filmova sličnog žanra, mom oku je zapao ovaj naslov kao pravo osveženje. Ovo možda nije umetničko delo vredno raznih oskara, medveda i palmi, ali zaslužuje da se nađe na vašem repertoaru za zabavno veče uz film i kokice.

Tipični porodični par iz Džerzija vodi dosadan život prepun stereotipa. Glume ga Stiv Karel (Steve Carell) i Tina Fej (Tina Fey), koji su po mom mišljenju ne tako loš glumački par. Dobar početak, zaplet koji drži gledaocu pažnju, uvodi nas u uzbudljivu priču i avanturu koju nismo ni mogli zamisliti na samom startu. Sve ide glatko bez smaranja, sa dobrim kadrovima i interesantnim scenama. Film je duhovit na jedan specifičan način do samog kraja. Ima puno akcije i dobrih akcionih scena nalik pravom akcionom filmu. Sa ovim scenama smenjuju se naizmenično scene ljubavne drame glavnih junaka, koji prolazeći kroz razne situacije počinju da shvataju kako njihov život i nije tako loš i pored toga što je dosadan.

Radnja filma se simbolčno iz mirnog Džerzija prebacuje na uzavreli Menhetn, koji je prikazan sa svim njegovim raznovrsnostima – od glamura i sjaja do najmračnijih poroka i kriminala. Ko voli Njujork, ovaj film dobija još jedan plus.

Film je zabavan, što se naravno od komedije i očekuje, ali se i retko sreće danas. Naravno ovo važi za ljude koji vole ovaj tip humora, za one koji ga ne vole, film je obogaćen akcijom i romantičnom pričom. Dosta klišea i lajt motiva je ovaj film zaobišao, ali se, rekao bih namerno, zadržao na nekima i držao ih do samog kraja. Preporučujem vam da pogledate ovaj film i siguran sam da ćete se odlično zabaviti, bez obzira na to da li volite pomenute žanrove ili ne.

NVDC
Žanr:komedija, krimi, romansa
Godina:2010
Reziser:Shawn Levy
Scenario:Josh Klausner
Uloge:Steve Carell, Tina Fey, Mark Wahlberg
Uzrast:PG-13
Award:4 nagrada
Box office:99
Studio:Twentieth Century Fox Film Corporation
Zemlja:United States
Website:www.foxfrance.com/cinema/coming-soon/
Jezik:Engleski
Trajanje:88 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...