•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

De Niro dozvolio prikazivanje filma o nevakcinisanju dece

Glumac Robert de Niro našao se usred skandala kad je kao jedan od osnivača festivala Tribeca odlučio prikazati kontroverzni dokumentarac "Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe" autora Endrjua Vejkfilda o povezanosti vakcinisanja dece i autizma.

Naime, de Niro je otac autističnog deteta i dao je zeleno svetlo za prikazivanje filma aktiviste koji se zalaže za nevakcinisanje dece i autora istraživanja o vakcinisanju i autizmu, za koje je utvrđeno da je lažno pa mu je oduzeta lekarska licenca.

Nakon kritika javnosti, slavni glumac je izjavio da je podržao prikazivanje filma, ali da ne podržava tematiku filma i nije protiv vakcinisanja dece, piše Njujork Tajms.

"Grejs i ja imamo dete s autizmom i verujemo da sve teme koje se tiču autizma trebaju biti otvorene za raspravu. U 15 godina postojanja Tribeca Film Festivala nikad nisam tražio da se neki film prikaže, ali ovo je vrlo lična stvar za mene i moju porodicu te želim da se otvori rasprava, što je i razlog prikazivanja ovog filma. Lično ga ne odobravam, niti sam protiv vakcinjsanja, samo pružam mogućnost za razgovor o ovom pitanju", izjavio je slavni glumac.

Na kraju je kontroverzni dokumentarac povučen iz programa, pod obrazloženjem da nije pokrenuo raspravu kojoj su se organizatori nadali.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu