•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Death Race (2008)

Bivši osuđenik Jensen Ames prisiljen je da se takmici u najsmrtonosnijem sportu današnjice, trkama automobila u kojima je glavni cilj smrt protivnika. Remake filma "Death Race 2000" iz 1975. u kom su glavne uloge imali David Carradine i Sylvester Stallone.

Na vrhuncu ekonomske krize i nezaposlenosti u 2012., američki zatvori pretrpani su nasilnim zatvorenicima pa moćnici izmisle novu smrtonosnu igru koja će istovremeno pružiti zabavu masama, ali i smanjiti broj zatvorenika u tesnim zatvorima. Jensen Ames (Jason Statham) automobilski je prvak s mračnom prošlošću, koja će mu se osvetiti kada bude osuđen za ubistvo supruge koje nije počinio. Sada je Ames prisiljen da se trka i nosi metalnu masku pokojnog vozača nazvanog Frankestein ili će truniti u nehumanom zatvoru Terminal Islanda.

Remake kultnog “Death Race 2000”, Rogera Cormana i Paula Bartlela iz 1975. s Davidom Carradineom u glavnoj ulozi, “Smrtonosna trka“, približila je klasik iz 70-ih novoj generaciji gledaoca. Režiju potpisuje iskusni Paul W.S. Anderson („Resident Evil“, „Alien protiv Predatora“, „Na rubu horizonta“), a priča je smeštana u apokaliptično okruženje poput onog iz “Bega iz New Yorka”, pa donekle i na ono iz “Pobesnelog Maxa”, prvenstveno zbog lude trke automobila naoružanih “do zuba”. Glavna uloga pripala je popularnoj akcionoj zvezdi Jasonu Stathamu (“Transporter”, “Ubrzanje”) dok Joan Allen tumači upraviteljicu zatvora, Ian McShane mehaničara Coacha, a Tyrese Gibson Machine Gun Joea, u ulozi koja je u originalu iz 1975. bila rezervisana za Sylvestera Stallonea.

Žanr:akcija, sf, triler
Godina:2008
Reziser:Paul W.S. Anderson
Scenario:Paul W.S. Anderson
Uloge:Jason Statham, Joan Allen, Tyrese Gibson
Uzrast:R
Award:1 nagrada i 5 nominacija
Box office:36M USD
Studio:Universal Pictures, Relativity Media, Cruise/Wagner Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:105 minuta
Podeli:



Preporucujemo