•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Demi Moore

Demi Mur (engl. Demi Moore) je američka filmska glumica rođena 11. novembra 1962. u Rozvelu, (Novi Meksiko, SAD). U 90-im godinama prošlog veka, zahvaljujući nastupima u filmovima Duh, Nepristojna ponuda i Striptiz, postaje jedna od najpoznatijh glumica u Holivudu.

Rođena je kao Demi Džin Gajns u Rozvelu (Novi Meksiko), 11. novembra 1962. Kao dete je imala težak i nestabilan život. Njen biološki otac Čarls Harmon je napustio njenu majku Virdžiniju koja je bila u trećem mesecu trudnoće, kao rezultat toga uzela je prezime svoga očuha Danija Gajnsa. U detinjstvu se porodica često selila, da bi 1976. godine dospela u Los Anđeles (Kalifornija). Na nagovor tadašnje prijateljice Nastasje Kinski počinje da se bavi glumom. Kasnije se sreće sa Fredijem Murom i udaje se za njega 1979. Ravodi se nakon šest godina braka, ali zadržava prezime Mur. Početkom osamdesteih se slikala naga, ali te fotografije nisu objavljene sve dok nije postala poznata.

Filmsku karijeru započinje 1982. filmom, Parazit a potom slede filmovi Sedmi znak (1988), Duh (1990), Nekoliko dobrih ljudi (1992), Nepristojna ponuda (1993), Razotkrivanje (1994), Striptiz (1996) i drugi.

Bila je udata za glumca Brusa Vilisa, sa kojim ima tri kćerke (Ramer, Skaut i Talula). Godine 1992. slikala se naga i u poodmakloj trudnoći za naslovnu stranicu časopisa Vanity Fair a kasnije se ponovo slikala za Vanity Fair, noseći obojeno odelo. Takođe je bila udata za glumca Eštona Kučera, njihov brak je okončan ove godine.


Filmografija:
2013 Very Good Girls (completed)
2012 LOL
2011 Margin Call
2011 Another Happy Day
2010 Bunraku
2009 The Joneses
2009 Happy Tears
2009 The Magic 7 (TV movie)
2007 Mr. Brooks
2007 Flawless
2006 Bobby
2006 Half Light
2003 Charlie's Angels: Full Throttle
2003 Will & Grace (TV series)
2002 The Hunchback of Notre Dame II (video)
2000 Passion of Mind
1997 Deconstructing Harry
1997 G.I. Jane
1997 Destination Anywhere (video)
1997 Ellen (TV series)
1996 Beavis and Butt-Head Do America
1996 If These Walls Could Talk (TV movie)
1996 Striptease
1996 The Hunchback of Notre Dame
1996 The Juror
1995 Now and Then
1995 The Scarlet Letter
1994 Disclosure
1993 Indecent Proposal
1992 A Few Good Men
1991 The Butcher's Wife
1991 Mortal Thoughts
1991 Nothing But Trouble
1990 Ghost
1990 Tales from the Crypt (TV series)
1989 We're No Angels
1989 Moonlighting (TV series)
1988 The Seventh Sign
1988 The New Homeowner's Guide to Happiness (video)
1987 Wisdom
1986 One Crazy Summer
1986 About Last Night...
1985 St. Elmo's Fire
1984 No Small Affair
1984 Blame It on Rio
1984 Bedrooms (TV movie)
1984 The Master (TV series)
1982-1983 General Hospital (TV series)
1982 Young Doctors in Love
1982 Parasite
1981 Choices

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Sutra otvaranje izložbe “Kiki Smit: Ljudi i ostale...
Bred Pit u Finskoj izložio svoje vajarske radove
Film “Mrak” srpski kandidat za Oskar
Kluni i Robertsova dele istu ljubav
Srpska kinematografija u fokusu festivala u San Sebastijanu
Marvel razočarao sve sa "Ant-Man 3" filmom
Svečano otvoren Austrijski filmski festival u Kulturnom...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 15. septembra do 21....
Zvezda "Kuće zmaja" bila zabrinuta zbog jedne scene
Prva sezona "Krune" ponovo na listi najgledanijih Netfliks...
SPECIJALNA PROJEKCIJA FILMA „ALA JE LEP OVAJ SVET“ U...
Otvorena izložba “Kiki Smit: Ljudi i ostale...
Netflix objavio "Dnevnik jednog žigola": Seks prodaje baš...
Objašnjena najava nove "The Mandalorian" sezone
Svečano otvoren 15. Leskovački internacionalni festival...
Kanađanin Stiv Barakat iz Beograda kreće na svetsku...
Zbog čega su dadilje dece Dženifer Lopez davale otkaz...
Razgovor Ješe Denegrija i Raše Todosijevića u pratećem...
10 razloga zašto bi svaki pravi ljubitelj animea trebalo...
Darko Bajić: Susret različitosti daje kvalitet svim...
Gradonačelnica Niša tvrdi da Novi Sad pomaže Exit samo...
Vudi Alen (nije) najavio penziju nakon narednog filma
Reditelj Ludvig Vust i montažerka Monika Vili gosti...
Stefan Arsenijević: LIFFE je dragocen zato što je...
Mešanje "Stranger things" i "Deadpool" je moguće
Život i karijera muzičke dive Whitney Houston uskoro na...
Damir Imamović, Jasna Jovićević, Maja Miliković i...
Zendaja zablistala na dodeli Emija
LIFFE - Selekcija “Divlji film” na 15. Leskovačkom...
Raznovrstan prateći program na 29. Međunarodnom festivalu...