•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Der Kreis (The Circle) (2014)

Cirih sredinom pedesetih godina prošlog veka. Stidljivi mladi nastavnik, Ernst Ostertag postaje član gej organizacije „Der Krajs“ („Der Kreis“). Tu upoznaje transvestitsku zvezdu Rebija Rapa i odmah se ludo zaljubljuje u njega. Rebi i Ernst imaju priliku da vide organizaciju i na vrhuncu i kada već počne da se raspada, a na nju se u celoj Evropi gleda kao na pionira gej emancipacije. Ernst je rastrzan između svog buržoaskog načina života i posvećenosti homoseksualnosti, a Rebiju je ovo prva ozbiljna ljubavna veza, veza koja će trajati čitav život.

Film se iz sadašnje perspektive bavi vremenom kada je „majka“ svih evropskih homoseksualnih organizacija bila na vrhuncu do trenutka kada je polako počela da se raspada. U vreme kad je ugnjetavanje homoseksualaca bivalo sve intenzivnije u Cirihu, dva mlada i veoma različita muškarca se bore za svoju ljubav i, uz prijatelje, za prava homoseksualaca.

Žanr:biografski, drama, romansa
Godina:2014
Reziser:Stefan Haupt
Scenario:Stefan Haupt, Christian Felix
Uloge:Babett Arens, Aaron Hitz, Martin Hug
Award:6 nagrada i 6 nominacija
Studio:Contrast Film, Schweizer Radio und Fernsehen (SRF)
Zemlja:Swiss
Website:www.derkreis-film.ch
Jezik:nemački
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...