•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Despicable Me okončao Tiger King-ovu tronedeljnu poziciju na vrhu na Netflix Top 10 liste

Otkako je Netflix pokrenuo svoju javnu listu top 10 najpopularnijih streaming naslova na sajtu, komentatori iz fotelјe igraju igru „Zašto je ovo trenutno trend?“ Netflix-ova lista često se osvežava i na njoj se vidi dosta usporavanja filmova poput Mel Gibson-ovog filma Blood Father koji se jednog dana uzdiže, a sledećeg potpuno nestaje. Veliki broj naslova kreće se iz potpuno očiglednih razloga - to su filmovi koji su novi na Netflix-u i koji se promovišu na servisu, ili popularne emisije sa novim epizodama, poput Ozark-a ili Money Heist-a. Ali ponekad se nešto naizgled nasumično pojavi na Top 10, i onda se prilepi za njega - poput Angry Birds 2, koji su neobjašnjivo (ili možda u potpunosti naočigled?) proveli nedelјe na listi pre nego što su konačno podlegli novijim sadržajima.

Isti razlozi koji su Angry Birds 2 izbacili na najpopularniju listu mogu takođe da objasne činjenicu da je animirana avantura 2010. godine Despicable Me upravo stigla na mesto broj jedan, skidajući svevremenskog prvaka liste, viralno popularnu dokumentarnu seriju ’Tiger King: Murder, Mayhem and Madness’. Tiger King je na vrhu liste već skoro mesec dana, zaokuplјen rasprostranjenom usmenom predajom i velikim medijskim pokrivanjem. Takođe je dobio nedavno pojačanje od epizode ​​ubrzanog snimanja „aftershow“, u kojoj je Joel McHale intervjuisao neke od bitnih igrača dokumentarne serije i dao im forum da olakšaju dušu o tome kako su prikazani.

I očekivano, u periodu kada se veliki sloj američkog stanovništva sklonio kod kuće kako bi sprečio širenje novog koronavirusa, a streaming usluge vide snažan podsticaj saobraćaja kao rezultat toga, Tiger King je bio nepobediv. Serija u sedam epizoda o uzgajivaču velikih mačaka Joe Exotic i njegov navodni zaplet da se ubije njegova suparnica aktivistkinja za prava životinja Carole Baskin, bila je svojevrsna fiksacija sapunice za gledaoce Netflix-a. Beskrajno su se svađali oko priče i njenih mnogih zlikovaca, njenih neshvaćenih žrtava, groteskno predimenzioniranih ličnosti i depresivnih implikacija na Ameriku. U poređenju s tim, desetogodišnji animirani film o reformisanom super zlikovcu jednostavno ne izgleda kao velika konkurencija.

Ali kao i Angry Birds 2 pre njega, i Despicable Me ima jasnu privlačnost za Netflix streamere. Film, o tome kako samozadovolјan, uspešni super zločinac Gru (Steve Carell) polu slučajno usvoji tri simpatična siročića, ushićeno je, živahno i vizuelno živopisno. Takođe je prošlo dovolјno dugo da se ponovo čini svežim. Nakon višestrukog nastavka i spin-off filma Minions (koji se u potpunosti fokusira na Gru-ove čudne u obliku kapsule brbljave sagovornike), detalјi prvog filma mogu da se čine novo iznenađujućima. Kao i kod toliko popularnih franšiza, nastavci su u bioskopima zaradili znatno više novca od originala. (Despicable Me je zaradio 543 miliona dolara širom sveta, dok je njegov direktni nastavak zaradio 970 miliona dolara, a Despicable Me 3 i Minions su se popeli iznad oznake od milijardu dolara). To znači da će originalni film možda biti nov za mnoge lјude koji su za filmove privučeni kulturnom sveprisutnošću Minion-skih likova.

Takođe, status najbolјih 10 za Netflix naslova je pomalo ispunjenje proročanstava za određene naslove. Ljudi koji nisu seli za Netflix sesiju misleći: „Stvarno želim da gledam Despicable Me ponovo“, mogu da se nađu u iskušenju da se pridruže gledaocima kada vide da se pojavljuje na listi trendova, pogotovo jer je u pitanju relativno kratak film bez nekih teških poruka ili zahteva. U ovom trenutku je čak posebno oseća pogodnim za gledanje. Počinje sa Gru-om, poput mnogih nas koji smo kod kuće trenutno, u njegovom sumornom, mračnom režimu, očigledno mrzeći svet i sve u njemu koji se usude da ga stesne ili izazovu. Odatle prelazi u čisti, fantastični eskapizam, uz klimanje nasilјu komedije na nivou Looney Tunes-a. I na kraju, to se odnosi na notu čistog gnjecavog osećanja dobrog raspoloženja. Možda je baš t o ono što nam treba sada. Sigurno da Netflix gledaoci izgleda da misle tako trenutno.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...