•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Digitalni novembar predstavlja Emanuela Kornoa i radionicu interaktivnog pisanja za razvoj video igara

U okviru ovogodišnjeg programa „Digitalni novembar”, Francuski Institut u Srbiji i Serbian Games Association (SGA) zajednički predstavljaju radionicu Emanuela Kornoa posvećenu interaktivnom pisanju za razvoj (video) igara, koja će se održati u utorak, 24. novembra, onlajn.

Radionica će biti fokusirana na metodologiju i teoriju interaktivnog pisanja, odnosno razvoja priče koja je u osnovi bilo koje narativne igre. U prvom delu radionice, učesnici će kroz jednostavne vežbe započeti pisanje interaktivne priče, dok će drugi deo biti fokusiran na to kako se koriste konkretni alati za razvoj narativa.

Emanuel Korno je dizajner igara specijalizovan za pripovedanje (storytelling). Po završetku škole posvećene gejmingu i interaktivnoj umetnosti, probio se u industriju igara kao dizajner veštačke inteligencije u studiju Amplitude, gde je njegov posao bio da oživi protivnike u igri “Endless Legends“. Godinu dana kasnije, osnovao je svoj studio sa bivšim školskim kolegama kako bi snimio “Event [0]“, naučno-fantastičnu igru u velikoj meri inspirisanu filmovima kao što su Solaris, 2001. ili Moon. Igra je imala i kritički i komercijalni uspeh. Emanuel je zatim sarađivao sa nekoliko kompanija, dok je paralelno predavao narativni dizajn. Poslednju saradnju imao je sa studijom Accidental Queens na “Alt Frequencies“, na mobilnoj igri o vestima (lažnim ili ne) i moći. Trenutno radi kao pisac u studiju Ludogram, specijalizovanom za vizuelne romane.

Svi zainteresovani učesnici moraju se prijaviti putem formulara, i to najkasnije do 22. novembra, a dan kasnije će primiti potvrdu o svom učešću (u skladu sa raspoloživim mestima). Radionica će biti održana na engleskom jeziku, a učešće je besplatno.

Veliki festival digitalnih kultura, koji se odvija u 75 zemalja širom sveta, Digitalni novembar ističe rad francuskih talenata koji stvaraju u digitalnoj sferi i promoviše međunarodnu saradnju sa stručnjacima iz celog sveta. Kroz bogat program, festival ove godine istražuje nove oblike stvaranja, od virtuelne i proširene stvarnosti do video igara, uključujući književnost i strip. Radionice, debate, izložbe, video igre, imerzivna virtuelna stvarnost… to su samo neki od događaja u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, za mlade, stručnjake i studente.

Pored ove radionice, Emanuel će održati još jednu radionicu za publiku u Nišu, u saradnji sa Mladim ambasadorima Niša 27. i 28. novembra.

Podeli:



Preporucujemo