•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Direktor Mostre potvrdio datum održavanja festivala

Direktor Filmskog festivala u Veneciji Alberto Barbara zvanično je potvrdio da će se 77. Mostra održati, kako je i planirano, od 2. do 12. septembra.

Barbera je na svom Instagram profilu, uz video snimak sa čamca poručio da će to biti jedno zaista jedinstveno izdanje.

“Iz ferija kojim smo otišli na Lido. Filmska palata je ponovo otvorena, a kancelarije pune ljudi koji će organizovati predstojeću Mostru. Biće to jedno zaista jedinstveno izdanje. Još uvijek ne znamo šta ćemo sve uspeti da izvedemo, ali radimo na selekciji filmova i nacrtu plana da svima omogućimo bezbjedno učešće… Živela Venecija”, napisao je direktor Mostre koji je od početka bio protiv onlajn izdanja iako je Italija bila najjače pogođena zamlja korona virusom.

Prema njegovim rečima, još se ne zna kako će festival tačno izgledati ali će organizatori uložiti napore da bude sve najbolje moguće.

Ðorđo Goseti, selektor pratećeg programa Autorski dani, u kojem se filmovi takmiče u originalnosti i inovativnosti, izjavio je za AFP da ima osećaj “kao da počinju ispočetka, od 1932. kada je festival osnovan”.

„Svi iz filmskog sveta smatraju da je najstariji festival na svetu najbolje mjesto da se slavi kinematografija i pokaže njena vitalnost“, kazao je on.

Kako će ovi postkovidski uslovi uticati na organizaciju festivala, još nije poznato. Filmski analitičari ocjenjuju da će broj naslova, uobičajenih 200, sigurno biti smanjen, a ne veruju ni da će ove godine biti guranja paparaca sa lovcima na autograme pred zvezdama na crvenom tepihu.

Podeli:



Preporucujemo