•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Direktor Nisvila najavljuje 200.000 posetilaca

Od 5. do 14. avgusta naredne godine održaće ce 28. Internacionalni Nisville džez festival.

Direktor festivala Ivan Blagojević kaže da će u sklopu svih segmenata Nišvila, više od 1000 učesnika izvesti preko 300 programa na 20 različitih scena, kao i da se očekuje da Nišvil poseti više od 200.000 posetilaca, Inače, po podacima Turističke organizacije Niša, tokom ovogodišnjeg izdanja festivala - 70 posto gostiju u niškim hotelima bilo je iz inostranstva.

- Glavni program održaće se od 11. do 14. avgusta u niškoj Tvrdjavi i očekuje se rekordna poseta stranih turista. Festival upravo potpisuje ugovore sa 5 najznačajnijih big bendova iz Amerike Evrope i Južne Koreje, medju kojima je svakako najpoznatiji Mingus Big Bend koji baštini zaostavštinu velikog Čarlsa Mingusa. Potpisan je i ugovor sa osamnaestočlanim bendom Earth Wind and Fire Experience koji predvodi jedan od osnivača Al McKay. Čuveni američki funk sastav će sledećeg leta biti na velikoj evropskoj turneji, a a nastupiće na otvaranju Nišvila 11. avgusta. Takodje, nastavlja Blagojević, konačno dolazi Julian Marley, takođe u sklopu svoje velike evropske turneje. Očekujemo da ovih dana i potpisivanje ugovora za nastup sa značajnom grupom Living Colour koja u martu naredne godine objavljuje novi album.

Direktor Nišvila kaže da je svoj nastup potvrdila je i velika egipatska pevačica Natasha Atlas, čuveni saksofonista Paul McCandless sa grupom Charged particles, kao i da su svoje ponude poslali i veliki Bill Frisel, Kurt Rosenvinkel, grupa “Hipster Assassins” koju predvode sinovi legendarrnog Jaco Pastoriusa. Jedina programska nedoumica je dolazak poznatog britanskog benda Level 42, za koje je još neizvesno da li će krenuti na veliku evropsku turneju povodom 40 godina od osnivanja grupe.

Organizator trenutno pregovara da “Nišvil” 14. avgusta zatvori jedan od najvećih bendova koji je ikada nastupio u Srbiji ,ali će dogovor u mnogome zavisiti od cene, a i odluke da li žrtvovati 60 % ukupnog festivalskog budžeta, ma koliko bi takav koncert okupio publiku celog regiona i značajno pozicionirao Niš kao centar kulturnog turizma.

-Savet Festivala usvojiće u narednih 15 dana kompletan program Nišvila i počev od 5. decembra počeće prodaja promo kompleta karata po ceni pojedinačne karte. Nišvil inače, zaključuje Blagojević, poslednjih godina daleko najviše vraća budžetu Grada i Republike od svih sportskih i kulturnih manifestacija južno od Begrada zajedno, a doprinos imidžu Grada Niša i Srbije je nemerljiv, sto je uticalo da ga Londonski Gardijan uvrsti u 10 najboljih evropskih festivala.

Podeli:



Preporucujemo