•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Disney pronašao animirani film koji je bio izgubljen 87 godina

Pre nego je postojao Mickey Mouse, "živeo" je Oswald - srećni zec. Oswald je bio prvi animirani Disneyev lik koji će ponovo biti zvezda nakon što je bio izgubljen 87 godina.

Šestominutni animirani film "Sleigh Bells" pronašao je istraživač koji je pretraživao online bazu podataka u arhivi Instituta filma u Velikoj Britaniji.

"Određeni broj drugih Oswaldovih filmova su preživeli, ali "Sleigh Bells" je do sada bio izgubljen film i neviđen u originalnom izdanju", kazali su iz ovog arhiva.

Animacijski studio Walta Disneya koristio je printane verzije i digitalne kopije "Segih Bellsa". Potpuna obnovljena verzija biće prikazana sledećeg mjeseca u Londonu kao deo Božićnog programa u okviru dela Disneyevih kratkih filmova iz 1930-ih godina do danas.

Oswald je nastao 1927. godine kada ga je Walt Disney nacrtao u saradnji sa Ubom Iwerksom za Universal Studios. Celi svet ga je volio zbog toga što je bio nestašan i imao buntovnu ličnost. Ali, ubrzo ga je u popularnosti nadmašio Mickey Mouse.

Disney i Iwerks su morali ostaviti Oswalda kada su otišli iz Universala i osnovali novi studio. Izumili su Mickeya 1928. godine i "srećni zeko" je postao prošlost.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...