•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Disney raskida ugovor s Netflixom i pokreće vlastitu internet televizijsku mrežu

Nakon što je prošle godine saopštio kako bi mogao da raskine svoj distribucijski ugovor s Netflixom, Disney ne samo da je to uradio, već je i najavio pokretanje vlastite internet mreže za reprodukovanje video sadržaja do 2019. godine, što je razveselilo milione roditelja širom sveta.

Ovaj potez američke kompanije, čiji sadržaji važe za omiljene među mališanima, pravi je udarac za Netflix koji je osigurao ugovor sa Disneyjem još 2012. godine. Disney je prošle godine poništio neke delove ugovora jer nije imao veliku korist od Netflixa, a čini se kako u budućnosti Netflix neće imati velike koristi od Disneyja.

Pokretanjem vlastite internet televizijske mreže, Disney će gledaocima ponuditi čitavu biblioteku vrednih igranih i animiranih filmova i emisija. Milionima ljudi već je teško doći do Disneyjevih filmova jer kompanija zahteva kupovinu njihovih sadržaja, radije nego iznajmljivanje. Kreiranjem vlastite mreže, Disney će ispoštovati gledaoce, ali i povećati profit kompanije.

S druge strane, Netflix neće izgubiti potpuno pravo na prikazivanje Disneyjevih filmova koje je i dosad prikazivao. Iz kompanije Disney su saopštili kako planiraju da zabrane Netflixu prikazivanje novih filmova, počevši od 2019. godine, dok iz Netflixa tvrde kako će moći da prikazuju Disneyjeve filmove do kraja 2019. godine. Ukoliko tvrdnje Netflixa budu tačne, ova vodeća internet televizijska mreža na svetu, moći će prikazivati predstojeća dva Star Wars filma.

"Poketanje internet televizijske mreže označiće potpuno novu strategiju rasta za našu kompaniju koja je prepoznala ovu priliku. Menjanje tehnologije omogućava nam da iskoristimo snagu naših brendova", rekao je direktor Disneyja Bob Iger.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...