•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dnevnik uvreda 1993 (1994)

Dnevnik uvreda 1993 je drama u režiji Zdravka Šotre u kojoj glavne uloge igraju Marko Nikolić i Vera Čukić.
Sredovečni bračni par, Ana i Stefan, pokušava da u vremenu rata, sankcija i bede, sačuva bar nešto od svog dostojanstvenog načina života. Oboje su u privremenoj penziji. Deca su pobegla u svet i retko se javljaju. Od penzije mogu da žive samo koji dan. Ali, Stefan povremeno radi u svojoj bivšoj ustanovi, a Ana plete ženske kape koje prodaje. Tako oni odolevaju opštoj krizi u kojoj se sunovraćuju najvažnije društvene i ljudske vrednosti. A onda Stefan izgubi honorarni posao. Postaje netrpeljiv, svađa se sa prijateljima koji, da bi preživeli, krše sve etičke norme. Netrpeljivost prenosi i na Anu, za koju smatra da se previše ponižava prodajući kape po buvljacima. Bes se u njemu gomila, ali ne ume da ga iskali ni na kome drugom osim na Ani, dok ona pokušava da ga razveseli i učini onakvim kakav je nekada bio. Sve je uzalud.

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Žanr:Drama
Godina:1994
Reziser:Zdravko Sotra
Scenario:Gordan Mihic
Uloge:Marko Nikolic, Vera Cukic i Milivoje Tomic
Studio:Dan Film, Radiotelevizija Beograd
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:Srpski
Trajanje:95 Minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu