•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dobitnik Zlatnog lava za najbolji film "Zemlja Nomada" u bioskopima početkom 2021.

Na 77. Filmskom festivalu u Veneciji, prvom glamuroznom festivalu svetskog ranga održanom nakon proglašenja epidemije korona virusa, trijumfovao je film „Zemlja nomada“ (Nomadland) rediteljke Kloi Đao. Zlatni lav za najbolji film dodeljeno je ostvarenju čije se prikazivanje u domaćim bioskopima očekuje početkom naredne godine.

Nakon ekonomskog kraha glavne komapnije jednog mestašca u ruralnoj Nevadi, Fern pakuje stvari i kreće sopstvenim kombijem na put, istražujući život izvan konvencionalnog društva, kao "moderni nomad."

Treći igrani film rediteljke Đao snimljen je prema istoimenoj knjizi iz 2017. spisateljice Džesike Bruder, a glavni lik Fern tumači američka glumica Frenis Mekdormand, dobitnica nagrade Oskar za filmove "Fargo" i "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju".

Podeli:



Preporucujemo