•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dodela Zlatnih globusa održana na Twitteru, najveći pobednik je film "West Side Story"

Bez velike pompe, Holivudsko udruženje stranih novinara (HFPA) objavilo je dobitnike Zlatnih globusa 2022. putem Twittera u nedelju uveče, bez prisustva medija ili slavnih ličnosti koje su šetale crvenim tepihom, kao svih prethodnih godina.

"The Power of the Dog" (Netflix) osvojio je nagradu za najbolju dramu, a "West Side Story" (20th Century / Disney) za najbolji mjuzikl ili komediju.

Jane Campion je dobila trofej za najbolju režiju za film "The Power of the Dog", a Kodi Smit-McPhee osvojio je Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca za vestern.

Zvezda "West Side Story" Rachel Zegler proglašena je za najbolju glumicu u mjuziklu ili komediji, a njena kolegenica Ariana DeBose ponela je nagradu za sporednu glumicu.

Nicole Kidman ("Being the Ricardos") osvojila je nagradu za najbolju glumicu u drami, dok je Will Smith ("King Richard") pobedio u konkurenciji za najboljeg glumca. Andrew Garfield ("Tick, Tick … Boom!") odneo je kući Zlatni globus za najboljeg glumca u mjuziklu ili komediji.

Za TV nagrade - "Succession" je osvojio nagradu za najbolju dramsku seriju, a "Hacks" je proglašen najboljom muzičkom ili humorističnom serijom. Zvezda serije "Succession" Jeremy Strong proglašen je za najboljeg glumca u drami, a kolegenica Sarah Snook za najbolju sporednu glumicu.

Zvezda "Hacksa" Jean Smart dobila je nagradu za najbolju glumicu u mjuziklu ili komediji. Michaela Jaé Rodriguez ("Pose") osvojila je nagradu za najbolju glumicu u drami, a Jason Sudeikis ("Ted Lasso") za najboljeg glumca u mjuziklu ili komediji.

Udruženje koje dodeljuje nagrade upleteno je u skandale od dodele iz 2021. godine, kada je otkriveno da nemaju članova drugih rasa i da su učestvovali u sumnjivim poslovnim praksama. NBC se povukao iz televizijskog prenosa za ovogodišnju ceremoniju, a od tada je HFPA diverzificirala svoje članstvo i promenila svoj statut u pokušaju da sačuva ugled u Hollywoodu.

U potpunoj suprotnosti s ranijim godinama, na dodeli je bilo samo nekoliko nastupa slavnih, uključujući promotivne videozapise Jamie Lee Curtisa i Arnolda Schwarzeneggera na Twitter profilu Zlatnih globusa. Samo nekoliko pobednika večeri je priznalo svoje nagrade na društvenim mrežama, uključujući Zegler, Rodriguez i Twitter nalog animiranog filma "Encanto".

Podeli:



Preporucujemo