•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dodeljena Nagrade publike Mreže festivala Jadranske regije

Alma Viva portugalske rediteljke Kristel Alves Mera dobitnik Nagrade publike Mreže festivala Jadranske regije

Dodela nagrada održana je na 28. Festivalu autorskog filma, a pobednika je proglasio Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala

Dobitnik nagrade publike za najbolji film Mreže festivala Jadranske regije, Adriatic Audience Award, je film Alma Viva Kristel Alves Mere iz Portugala. Najbolji film izabran je zbrajanjem glasova publike Sarajevo Film Festivala, Zagreb Film Festivala, Festivala autorskog filma, Internacionalnog filmskog festivala u Ljubljani i Filmskog festivala Herceg Novi, kao i publike koja je ovaj film imala priliku da gleda online, na VoD platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Dodela nagrada održana je na 28. Festivalu autorskog filma, a pobednika je proglasio Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

Igor Stanković, direktor Festivala autorskog filma je na proglašenju rekao: “Mreža festivala Jadranske regije je veoma važan segment koji se već drugu godinu održava u sklopu FAF-a. Misija festivala u mreži je promovisanje evropskih vrednosti filma, talenata i svega onoga što nam različitost Evrope donosi. Ova mreža je uspostavljena na inicijativu Jovana Marjanovića.”

Kristel Alves Mera se zahvalila na nagradi i putem mejla poručila: ”Veoma sam srećna da primim ovu nagradu. Ne pravim filmove kako bi bili nagrađivani, ali kada se to desi veoma je ohrabrujuće. Veliki pozdrav publikama svih festivala.”

Cilj nagrade publike Mreže festivala Jadranske regije - Adriatic Audience Award je promocija i veća vidljivost evropskog filma, a nagrada će omogućiti filmu i da bude prikazan u bioskopima na području bivše Jugoslavije.

Film Alma Viva prati malu Salome koja se, kao i svakog leta, tokom raspusta vraća u rodno selo smešteno u planinama Portugala. Devojčicin bezbrižni odmor prekida iznenadna bakina smrt. Dok se odrasli svađaju oko organizacije sahrane, Salome proganja duh žene za koju se tvrdi da je veštica. Kristel Alves Mera se obrazovala za glumicu, a karijeru je započela kao pozorišna rediteljka. Nakon toga režirala je prvi dokumentarni film u Zelenortskim ostrvima Som & Morabeza, a zatim i jedan u Angoli, Born in Luanda. Kratke igrane filmove snimila je u Portugalu: Sol Brancothen Campo de Víboras, prikazan na Kanskom festivalu, i Invisível Herói. Alma Viva je njen prvi dugometražni film.

Autor vizuelnog rešenja Nagrade publike Mreže festivala Jadranske regije, Adriatic Audience Award, je Srđan Stefanović (1985), akademski vajar i slikar.

Foto: Vladimir Opsenica

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...