•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dodelom nagrada zatvoren 2. Međunarodni festival nemog filma ĆUTANJE JE ZLATO

Večeras je u Domu kulture “Studentski grad” dodelom nagrada i priznanja, zatvoren 2. Međunarodni festival nemog filma "Ćutanje je zlato"

Žiri ovogodišnjeg izdanja festivala u sastavu: Goran Terzić - predsednik, Dejan Dabić i Srđan Savić - članovi, jednoglasno je doneo sledeću Odluku o nagradama:

Dve ravnopravne Specijalne nagrade dodeljene su sledećim filmovima:
animiranom filmu iz SAD - "Mizofonija" rediteljke Linde Vingerter i
kratkom igranom filmu iz Irana - "Akvarijum" reditelja Fatemeha Askarpura.

"Mizofonija" je majstorska koloritna animacija sa lutkama napravljenim od kutija za picu koja pruža mogućnost da tokom autobuske vožnje koju film prati, otkrijemo novi mikrosvet u svoj svojoj književnoj kakofoniji.

"Akvarijum" je verovatno, autorski najambicioznjji i tematski najprovokativniji film u ovogodišnjem takmičarskom programu, ali svojom formom i filmskim jezikom uveliko nadgrađuje priču o transeksualnosti dovodeći je do nivoa metafore, u kojoj pojedinci teže da dosegnu svoj pravi identitet.

Prva nagrada "Zlatno ćutanje" dodeljena je dokumentarnom filmu iz SAD - "Zemlja za odmor" reditelja Aleksandera Bikforda.

Film koji u najboljoj tradiciji baštini iskustva eksperimenralnog, u sadejstvu sa dokumentarnim filmom, autorsko je preispitivanje procesa odrastanja. Vizuelno upečatljiv, za sve one koji vole onirične filmove.

Publika je nakon proglašenja bila u prilici da još jednom pogleda nagrađene filmove.

*foto: Katarina Bugarin

Podeli:



Preporucujemo