•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dog (2022)

Neobičan spoj dva vojnika na putu da odaju počast tragično nastradalom kolegi, putovanje koje će svakako promeniti život našim glavnim junacima. Radi se o Lulu i Jackson-u.

Lulu je pas, ženka, belgijski ovčar, veoma nezgodne naravi, koju je mogao samo njen vlasnik, "hendler" oficir Rodriguez da obuzda, ali je on nastradao na dužnosti vojnika rendžera u jednoj od akcija vojske SAD-a.

Lulu je vojnik (u neku ruku tj šapu), istreniran za potrebe vojske. Nacionalni ratni heroj - nebrojeno se puta dokazala na zadacima. Učestvovala je u ratu, spasila mnogo vojnika, pomagala u operacijama. Usled svega toga pretrpela je veliki stres. Bila je veoma vezana za svog hendlera, samo je on umeo sa njom. Njegovu smrt je traumatično je doživela , a tugu pokazuje na svoj način. Njeno ponašanje je ravno katasrtofi.

Ona je neposlušna, ujeda, napada sve i svakoga koji nije po njenoj meri - a niko nije. Trojica vojnika su završila u bolnici sa ozbiljnim povredama… Vojska planira da je uspava jer nema drugog rešenja.

Brigs je imao tešku povredu i želi da se vrati na dužnost i prosto traži način da se dokaže! Zato mu prebacuju “vruć krompir”. Dobija zadatak od svojih nadređenih - da odvede Lulu na sahranu njenog hendlera oficira Rodrigueza na čemu je insistirala porodica nastradalog... Brigs misli da je to lagano za uraditi.

Kreću kolima sa jednog na drugi kraj zemlje duž prelepe obale Pacifika…. imaju tri dana da stignu. Deluje veoma lako i tako bi i bilo u suštini ,da je Lulu tipičan pas.

Međutim, Lulu uništava auto, beži kad god ima priliku , napala je nedužnog čoveka (na svu sreću bez ozbiljnih povreda) zahvaljujući brzoj reakciji Briggsa. Ne okleva uopšte , te svog pratioca uvaljuje u razne nevolje, kršeći i par zakona usput.

Jackson Bridge-a igra Channing Tatum koji se u ovom ostvarenju oprobao i kao ko-reziser uz Reid-a Carolin-a koji je radio i scenario.

Na ovom kratkom putovanju uz pregršt presmešnih situacija i malo drame rađa se jedno prijateljstvo, iz koga oboje puno imaju da nauče - o sebi i životu uopšte kako bi bili bolji u svakom pogledu.

Film je solidan prikaz PTSP stanja (posttraumatskog stresnog poremećaja) , svakako je zanimljivo to videti kako za čoveka tako i za životinju. Sviđa mi se što je ovo neki posve novi narativ na temu "čovek-pas". S druge strane, iako ima par iznenađujućih preokreta, potencijal koji su autori imali nije dovoljno iskorišćen. Priča o PTSP-u iz ugla psa je malo nedovršena, kao i deo filma u kome se pojavljuje Brigsova ćerka.

Sve u svemu ni malo njanjava priča na relaciji čovek-pas kakvu do sada nismo imali priliku da vidimo. O čemu se tačno radi, ostaviću vašoj mašti na volju, dok ne pogledate film i otkrijete sami.

Autor: Marina Jovanović

Žanr:komedija, drama
Godina:2022
Reziser:Reid Carolin, Channing Tatum
Scenario:Reid Carolin, Brett Rodriguez
Uloge:Channing Tatum, Ryder McLaughlin, Aavi Haas
Uzrast:PG-13
Box office:85M USD
Studio:Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), CAA Media Finance, FilmNation Entertainment
Zemlja:United States
Website:www.mgmstudios.com/dog/
Jezik:engleski
Trajanje:101 minut
Podeli:



Preporucujemo