•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Doktor Haus slavi 62. rođendan

Glumac Hju Lori danas puni 62. godine, a njegov savršeni američki akcenat na prvu može da zavara. On je rođeni Britanac, i to multitalentovan, glumi, peva, svira nekoliko instrumenata, vesla.

Klasično školovanje ga nikada nije posebno zanimalo, upisao je privatnu školu na Oksfordu, nakon čega je diplomirao socijalnu antopologiju.

Ipak, muzika je njegova prva ljubav koju tokom čitavog života nije napustio. Zna da svira klavir, gitaru, bubnjeve, saksofon i hamoniku, a izdao je i dva muzička albuma.

Naime, dok je boravio u Americi izučavao je bluz muziku i snimio album “Let them talk”, koji su mnogi ljudi slušali samo zbog toga što su znali da je u pitanju “Haus”. Zatim je usledio i drugi album “Didn’t it rain”.

Ni za vreme najvećeg glumačkog uspeha, Hju u slobodno vreme nije mirovao, igrao je razne sportove. Inače, kao školarac se bavio veslanjem, poput oca koji je, po zanimanju lekar, osvojio zlatnu medalju na Londonskoj olimpijadi 1948. godine za veslanje, u disciplini dvojac bez kormilara.

Pored bogate filmske i serijske karijere, svjetski poznat postao je zbog uloge u seriji “Doktor Haus”, za koju je dobio nagradu Zlatni globus, 2006. i 2007. godine.

On je 2004. godine ušao u lik Gregorija Hausa, ekscentričnog medicinskog genija koji vodi tim dijagnostičara izmišljene bolnice u Nju Džerziju, i čini se, nikada nije izašao iz istog.

Ipak, to je samo viđenje fanova, jer Lori tvrdi da nema ništa zajedničko sa čuvenim doktorom. Poslednja epizoda serije emitovana je 21. maja 2012.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...