•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dokumentarni film o Grejs Džouns na šestom Beogradskom Irskom Festivalu

U okviru predstojećeg 6. Beogradskog irskog festivala (9-18. mart), biće prikazan nesvakidašnji dokumentarni film Sofi Fajns o Grejs Džouns, jedinstvenoj figuri čiji je uticaj na popularnu kulturu nemerljiv.

Veća od života, divlja, zastrašujuća i androgena – Grejs Džouns (Grace Jones) igra sve ove uloge. Ipak, ovde je otkrivamo kao ljubavnicu, ćerku, majku, pa čak i baku, dok se razotkriva pred našim pogledom i dozvoljava nam da razumemo šta sačinjava njenu masku. Scena je mesto gde se otelotvoruju njeni najekstremniji aspekti i gde se oslobađa njena dramska imaginacija.

U filmu „Grace Jones: Crveno svetlo i hleb“ (Grace Jones: Bloodlight and Bami) možemo videti jedinstvena izvođenja kultnih hitova kao što su „Slave To The Rhythm” ili „Pull Up To The Bumper”, kao i novije autobiografske numere „Williams’ Blood” i „Hurricane”. Ove lične pesme povezuju nas sa porodičnim životom Grejs Džouns, dok pratimo putovanje kroz Jamajku, otkrivajući njene korene i priču o njenom traumatičnom detinjstvu. Njeni nastupi se tematski provlače kroz film, a „Love is the Drug“ izvedena u stilu arije nas dovodi do završnih i najdirljivijih scena. Ovo je Grejs koju ne poznajemo, neko ko nas podseća šta zaista znači biti živ.

„Grace Jones: Crveno svetlo i hleb“ biće prikazan 13. i 17. marta u Kinoteci (Kosovska 11) u okviru Irske filmske nedelje predstojećeg 6. Beogradskog irskog festivala.

Kuriozitet je da je Sofi Fajns (Sophie Fiennes) rođena sestra glumaca Josepha i Ralpha Fiennesa.

Trailer za film - https://youtu.be/Vyo55F44bU4

Podećamo vas da sutra, 28. februara, ističe rok za slanje radova na festivalski foto konkurs čija je tema „Granice i Periferije“. Glavna nagrada je GoPro Kamera. Više informacija o foto konkursu možete pronaći na sledećoj stranici - http://bit.ly/2Cd6qTF

Program predstojećeg Beogradskog irskog festivala inspirisan je Evropskom godinom kulturne baštine, za koju je 2018. proglašena od strane Evropskog parlamenta, pa publiku očekuju najznačajnija i najnovija filmska ostvarenja iz Irske, predavanja i izložbe, koncerti, pozorišne predstave, radionice i drugi atraktivni kulturni događaji, kao i niz zanimljivih gastronomskih dogodovština.

Beogradski Irski Festival organizuje irski novinar sa srpskom adresom Jas Kaminski u saradnji i uz podršku institucija i partnera: Ambasada Republike Irske u Atini, Irish Honorary Consulate (Srbija), Irski filmski institut, Culture Ireland, delegacija Evropske Unije, EU Info centar, Grad Beograd, CRH, BPI, Agri Business Partner, Comtrade, Jameson, Guinness, Turistička organizacija Beograda, Jugoslovenska Kinoteka i druge kulturne institucije i partneri bez kojih održavanje Beogradskog Irskog Festivala ne bi bilo moguće.

Beogradski Irski Festival online:

Sajt - www.irishfest.rs

Facebook strana - www.facebook.com/BelgradeIrishFestival

Instagram - https://www.instagram.com/beogradskiirskifestival/

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...