•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dominic Purcell

Dominic Haakon Myrtvedt Purcell australijski je glumac (rođen u Velikoj Britaniji, 17. februar 1970.) najpoznatiji po ulozi Lincolna Burrowsa u američkoj hit-seriji Prison Break (Bekstvo iz zatvora), naslovnoj ulozi u seriji Čovek bez prošlosti (John Doe), i ulozi Drakule u filmu Blade: Trojstvo.

Purcellova majka je Irkinja, a otac Norvežanin. Kad su mu bile 2 godine, preselili su se prvo u Bondi, istočno predgrađe Sydneya, a zatim u zapadni deo grada. Pohađao je osnovnu školu Blaxland East, a srednju je nastavio u St. Dominic's Priory School, a zatim u Katoličkom koledžu McCarthy. Nakon što je postao vrtlar, ubrzo se umorio od tog posla i dok je gledao ratni film Vod smrti, odlučio je postati glumac. S obzirom da je bio iz radničke klase, gluma se nije činila baš verovatnim izborom za karijeru, pa se nije ni okušao dok nije prošlo izvesno vreme. Studirao je na Australijskom pozorištu za mlade, a kasnije se upisao na Zapadnoaustralijsku akademiju scenskih umetnosti, gde je upoznao svoju buduću suprugu Rebeccu Williamson i studirao sa Hughom Jackmanom.

2000. godine dobio je zelenu kartu (dozvolu za boravak u SAD-u) i nastanio se u Los Angelesu sa suprugom i njihovo četvoro dece, čiji su mu datumi rođenja istetovirani na levoj podlaktici. 21. 10. 2007. objavljeno je da su se on i Rebecca razišli.

Dva meseca posle, 29.12., dok su se vozili prema gradiću Strandhillu na atlantskoj obali Irske, gde su išli na surfanje, Dominicu i njegovom bratu Damienu mahnula je žena čije se dete gušilo. Kardiopulmonalnom reanimacijom uspeli su dete održati živim dok nije došla hitna pomoć.

Filmografija:
2013 Suddenly (filming)
2013 Vikingdom (post-production)
2013 In the Name of the King III (post-production)
2013 Bailout: The Age of Greed (post-production)
2013 Split Decision (post-production)
2013 Motel (post-production)
2013 The Ganzfeld Experiment
2013/II Officer Down
2012 Bad Karma
2012 Common Law (TV series)
2012 Hijacked
2011 Straw Dogs
2011 Killer Elite
2011 Escapee
2011 House of the Rising Sun
2011 Castle (TV series)
2010 Prison Break: The Conspiracy (Video Game)
2009 Blood Creek
2009 Prison Break: The Final Break (video)
2005-2009 Prison Break (TV series)
2007 Primeval
2006 The Gravedancers
2004-2005 North Shore (TV series)
2004 House M.D. (TV series)
2004 Blade: Trinity
2004 Three Way
2003 Visitors
2002-2003 John Doe (TV series)
2002 Equilibrium
2001 Invincible (TV movie)
2001 BeastMaster (TV series)
2001 The Lost World (TV series)
2001 Scenes of the Crime
2000 Mission: Impossible II
1999 Heartbreak High (TV series)
1999 First Daughter (TV movie)
1999 Silent Predators (TV movie)
1998 Water Rats (TV series)
1998 Moby Dick (TV mini-series)
1997-1998 Raw FM (TV series)
1991 Home and Away (TV series)

Podeli:



Preporucujemo

Nova knjiga na temu AI-a: „200 ideja kako zaraditi uz...