•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Don Cheadle kao Miles Davis u novom biografskom filmu

Glumac Don Cheadle, zvezda filma “Hotel Ruanda” i “Ocean's Twelve” uteloviće jednog od najznačajnijih jazz muzičara i trubača 20. veka Milesa Daviesa u budućem biografskom filmu pod nazivom “Kill the Trumpet Player”.

Cheadle, koji će ujedno i režirati film, u saradnji sa Stevenom Baigelmanom napisao je i scenario za film. Film će početi u vreme Davisovog “perioda zatišja” u trajanju od šest godina između 1975. i 1981. godine, kada je muzičar dotakao samo dno, što profesionalnog što privatnog života. Zbog zavisnosti od heroina, u tom razdoblju retko je svirao. Glavni fokus filma biće na ranim osamdesetima, kada se Davis suočava sa svim svojim problemima i vraća onome u čemu je najbolji - svojoj muzici.

U filmu će glumiti i Ewan McGregor koji će uteloviti novinara Rolling Stonea koji će mu pomoći da se vrati u jazz sferu, a bivšu Davisovu ženu, Frances Davis, uteloviće slavna Zoe Saldana. Cheadle, koji je film planirao godinama, okarakterisao ga je kao 'gangstersku priču', a na nedavno održanoj konferenciji za novinare, kazao je kako se film ne može nazvati tradicionalnim biografskim filmom.

Miles Davis je umro 1991. sa 65 godina. Njegov album iz 1959. “Kind of Blue” i dalje je najprodavaniji jazz album svih vremena te mu se pripisuje pionirstvo cool jazz pokreta 40-ih.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...